top of page

Elliott stopper salg


Elliott Management skal ha stukket kjepper i hjulene til potensielle kjøpere.

Milan er i fritt fall om dagen. Om få timer er det ventet at UEFA vil utestenge laget fra sine turneringer i minst en sesong samt en klekkelig bot for brudd på FFP-reglene. På toppen av dette florer det av rykter om at Yonghong Li lytter til bud på klubben, og Sky Sport Italia rapporterte at Rocco Commisso, en amerikansk forretningsmann som eier New York Cosmos og er god for flere milliarder, stod klar til å overta 80-85% av aksjene i Milan. For det skulle han betale € 500 millioner til Yonghong Li og i tillegg slette gjelden han har pådratt seg til Elliott Management på € 380 millioner. Det var også ventet at Commisso ville betale tilbake €32 millioner til Elliott Managent, som de skjøt inn i klubben for få dager siden etter at den sittende Presidenten ikke klarte å fremskaffe pengene innen fristen.

På tirsdag tok sagaen en ny vending da Yonghong Li, i følge Sky Sport Italia og Tuttosport, krevde å få beholde 25-30% av aksjene. Han skal også være overbevist om å klare å betale tilbake €32 millioner til Elliott Management innen fristen 6. juli. Dette skal ha frustrert Rocco Commisso, som angivelig skal ha trukket seg fra handelen.

I følge Andrea Montanari fra Milano Finanza, som opprinnelig gravde opp Rocco Commisso sitt navn, tror det er  Elliott Management som har bedt Yonghong Li om å avslå tilbudet fra NY Cosmos-eieren. Elliott Management vil få 100% av aksjene dersom ikke kineseren klarer å betale tilbake lånet innen oktober, noe som betyr at hedgefondet vil kjøpe Milan for € 300 millioner. Yonghong Li betalte på sin side €740 millioner da han kjøpte aksjene fra Fininvest og Silvio Berlusconi for et drøyt år siden. Reporteren mener Yonghong Li spiller russisk rullett med klubben og at det er uforståelig hvorfor han skulle ønske dette.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page