top of page

Elliott Management starter overtakelsen


Yonghong Li sine dager som President i AC Milan virker å være talte.

Kineseren skal ha misset den siste fristen for å betale inn € 32 millioner til hedgefondet, og dermed har han ikke overholdt avtalen som ble inngått i forbindelse med oppkjøpet i fjor. Li lånte den gang over € 300 millioner av amerikanerne, og beløpet skulle i sin helhet være betalt innen oktober i år.

Det er ikke kjent om Elliott Management vil innstille seg på å drifte klubben selv eller å videreselge i løpet av kort tid, men likevel virker media å være samstemte på at det blir en endring på eiersiden. Rocco Commisso, eieren av New York Cosmos, har tidligere vært i forhandlinger med Yonghong Li om et kjøp av Milan. Han fremstod som meget interessert tidligere i sommer, men kom ikke til enighet med Li. En annen amerikansk familie, Ricketts, har også blitt nevnt i denne forbindelse. De har hatt stor suksess med Chicago Cubs.

I første omgang vil Elliott Management gjøre endringer i styret og kvitte seg med alle kineserne som sitter der. I følge MilanNews ønsker de å få med seg legenden Paolo Maldini på laget, i tillegg til resten av medlemmene som skal utvelges av hedgefondet.

I følge Gazzetta dello Sport vil en overtakelse virke positivt inn på den anken klubben har hos TAS, som skal ta stilling til om Milan allikevel får delta i høstens Europa League. UEFA har i utgangspunktet utestengt klubben for brudd på FFP-reglementet, men dersom de økonomiske forutsetningene endrer seg kan det bidra til at klubben allikevel får delta i høstens Europacup. Avisen skriver også at amerikanerne vil spytte inn € 150 millioner til drift og overganger.

Yonghong Li forsøkte i det lengste å få inn nye investorer som kunne sørge for at han fortsatt hadde en viss makt over klubben. Det ble spekulert i om både AS Monaco sin russiske eier Dmitry Rybolovlev og agenten Jorge Mendes ville involvere seg, men det ser ikke ut til at kineseren klarte å overtale noen til å bli med på laget. I følge  Il Sole 24 kommer Li til å ta saken til retten for å sikre seg deler av et eventuelt overskudd ved videresalg.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page