top of page

Elliott bekrefter overtakelse


Elliott Management er i gang med overtakelsen av Milan.

Det melder Hedgefondet selv i en offisiell pressemelding. President Yonghong Li har ikke betalt tilbake det han skylder amerikanerne innen fristen, og dermed ser Milan ut til å endre eierskap for andre gang på 15 måneder.

-Eierskapet og kontrollen over selskapet som eier AC Milan er i dag blitt overført til fond som er styrt av Elliott Advisors (UK) Limited («Elliott»). Denne overførselen kommer som et resultat av de håndheve Elliott sine interesser etter at den forrige eieren har misligholdt sine økonomiske forpliktelser overfor Elliott.

– Etter å ha sikret seg kontrollen er Elliotts visjon for AC Milan enkel, det skal skapes økonomisk stabilitet og forsvarlig styring. For å oppnå langsiktig suksess for Milan skal det fokuseres på det grunnleggende og sikre at klubben har tilstrekkelig med kapital. Det skal drives på en bærekraftig måte som respekterer UEFA sitt FFP-reglement.

– Elliott setter pris på utfordringen og ansvaret som følger eierskapet til denne fotballklubben. Elliott vil ikke bare støtte klubben i denne vanskelige tiden, men også håndtere utfordringen med å oppnå suksess for manager Gennaro Gattuso og hans spillere i fremtiden.

– Det første tiltaket fra Elliott vil være å investere € 50 millioner for å øke klubbens egenkapital og stabilisere klubbens økonomi. På sikt vil det investeres ytterligere for å finansiere endringene i AC Milan.  

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page