top of page

Donnarumma involveres i byttehandel?


Milan må forberede seg på nok en sommer med spekulasjoner.

I fjor sommer var sagaen om Gianluigi Donnarumma et av de heteste temaene i fotball-Europa. Etter drøyt halvannet år mellom stengene å særs ung alder, og med kun et år igjen av kontrakten, gikk både spilleren selv og hans agent hardt ut mot Milan og en overgang bort fra klubben virket å være eneste løsning. Det endte med at keeperen, som av mange blir ansett som verdens største talent, signerte en svært lukrativ fireårsavtale.

Før jul dukket det opp rykter om at Mino Raiola ønsket å få kontrakten annullert fordi det angivelig skal ha blitt fjernet flere klausuler som partene var blitt enige om, samtidig som Donnarumma skal ha blitt presset av klubbledelsen til å signere uten agenten og advokat tilstede. Curva Sud svarte med å henge opp hetsende bannere mot spilleren i cup-kampen mot Hellas Verona.

I ettertid svarte Mino Raiola at yngstebror Donnarumma burde forlatt klubben i fjor sommer, men at ønsket om å bli værende var sterkt og det overvant eventuelle uenigheter. I mars fortalte agenten at han ikke var i stand til å samarbeide med Massimiliano Mirabelli og at han stod klar med en ny klubb til keeperen så fort han var klar for det.

Etter to tabber i cupfinalen og en ny blemme da Milan gav bort ett poeng til Atalanta forrige helg ble keeperen igjen utsatt for uønsket oppførsel. Han gikk bort til de tilreisende supporterne for å gi drakten sin slik lagkameratene hadde gjort før ham, men lederen for supporterklubben snudde ryggen til og ba keeperen dra uten å kaste drakta til fansen. 19 år gamle Donnarumma gikk slukøret til garderoben med drakten i hånden.

Det dårlige forholdet til fansen og den uavklarte situasjonen har presset frem flere uttalelser fra Massimiliano Mirabelli som har sagt at dersom spilleren kommer med en forespørsel om å få dra, samtidig som et tilfredsstillende bud kommer inn, er det ingenting i veien for en overgang. I følge sportsdirektøren har det enda ikke skjedd, men med signeringen av Pepe Reina (som langt på vei ble bekreftet her) har Milan sørget for at det er minst en solid keeper i klubben neste sesong.

Prislappen på Gianluigi Donnarumma skal i følge kilder være rundt € 70 millioner, en sum svært få klubber i verden har råd til å betale, spesielt med tanke på at unggutten er et uferdig prospekt som har en lang vei å gå dersom han skal nå toppen av keepere i verden. Det har både forrige og inneværende sesong vist, men potensialet er så definitivt tilstede.

PSG seiler alltid opp som en kandidat når det er snakk om en dyr, ettertraktet spiller, og Mino Raiola har ved flere anledninger sikret gode overganger for sine spillere til den franske klubben. For å få ned prisen kan PSG i følge Mediaset Premium komme til å tilby superspissen Edison Cavani som en del av handelen og det kan meget vel være en god avtale for alle parter. Raiola får sin avtale, Donnarumma får spille den gjeveste Europacupen, Cavani vil fortsette å være et førstevalg i en stor klubb og Milan vil få inn både kvalitet og rutine i en relativt ung tropp. På toppen av dette er uruguayaneren kanskje det nærmeste du kommer en målgarantist. Denne sesongen står 31-åringen med 40 mål og 12 målgivende pasninger på 48 kamper. På de siste 10 sesongene for Palermo, Napoli og PSG har han scoret et tosifret antall seriemål hvert eneste år. På sine 12 sesonger i Europa er fasiten 301 mål og 59 målgivende pasninger på 501 kamper.

Dersom en slik avtale er aktuell er det største hinderet angriperens lønning. I Frankrike tjener Cavani € 12 millioner per år, en lønn som er langt over hva Milan er i stand til å matche. Leonardo Bonucci er per dags dato klubbens best betalte spiller og får cirka halvparten av hva PSG betaler sin storscorer.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page