top of page

Dette er Milans nye trener

Som vi tidligere i dag har kunnet rapportere, er Sinisa Mihajlovic ansatt som ny hovedtrener for Milan. Han overtar for sin gode venn Filippo Inzaghi.

Serberen startet sin fotballkarriere som spiller, og etablerte seg på det tidligere storlaget Røde Stjerne på starten av 90-tallet. Etter noen suksessfulle sesonger i Beograd, med blant annet en Champions League-tittel blant merittene, gikk veien videre til Italias hovedstad. Oppholdet i Roma ble ingen stor suksess, og veien gikk videre til Sampdoria, før han noen år senere returnerte til hovedstaden for å bli Lazio-spiller. Her var han en del av et lag med stor suksess, og etter flere innholdsrike år med pokaler begynte spillerkarrieren å nærme seg slutten. Mihajlovic spilte i Inter de siste årene som aktiv, før han ble en del av trenerteamet etter å ha lagt skoene på hylla.

Det meste av trenerkarrieren har siden den gang foregått i Italia. Som nevnt ble han en del av trenerteamet i Internazionale og karrieren som topptrener startet i en assistentrolle for Roberto Mancini. I 2008 ble Mihajlovic hovedtrener i Bologna. Det ble ingen suksess og laget kjempet i nedrykksstriden når han fikk sparken før sesongen var fullført. Året etter ble han ansatt i Catania som da lå sist i Serie A, og etter en imponerende snuoperasjon klatret laget oppover på tabellen og berget plassen.

Mihajlovic ble da hentet til Fiorentina ett år før kontrakten med Catania utløpt. Det ble ikke noen kjempesuksess, men det endte til slutt med en 9. plass, noe som var bedre enn den foregående sesongen. Serberen fikk deretter sparken i starten av den påfølgende sesongen, og vendte etter hvert hjem for å bli landslagstrener. Her tok han laget oppover på FIFA-rankingen, men de maktet ikke å ta seg gjennom kvalifiseringen til VM i 2014, og Mihajlovic valgte da å fratre sin stilling.

Siden den gang har han trent Genova-laget Sampdoria med stor suksess, og tatt laget fra en posisjon i nedrykksstriden og opp til å kjempe om spill i Europa. Det har vært en del kontroverser med Mihajlovic i både Sampdoria og i tidligere trenerjobber, blant annet noen konflikter med enkeltspillere som følger av reglementet Mihajlovic hadde satt. Nå er 46-åringen ansatt i Milan på en toårskontrakt, og skal angivelig tjene omlag 2 millioner euro i året. Vi håper fremgangen som trener fortsetter, og ser frem til en ny sesong med vår nye mann ved roret.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page