top of page

Dette er Cristian Brocchi


Milan har ansatt Cristian Brocchi som ny manager. Her kan du lese alt som er verdt å vite om det tidligere rivjernets karriere så langt. 

Cristian Brocchi kom gjennom Milans ungdomsakademi på starten av 90-tallet, men det gikk lang tid før midtbanespilleren fikk sin offisielle debut for klubben. Brocchi ble utlånt til Pro Sesto i perioden 1995-97 og til Lumezzane i 1997-98 før han ble solgt til Hellas Verona i 1998. Med Brocchi på midtbanen rykket laget opp til Serie A.

Etter en godkjent debutsesong på det øverste nivået ble Brocchi hentet tilbake til Milano, men det var Inter og Marcello Lippi som valgte å satse på den unge italieneren. Dessverre ble Lippi sparket i sesongstarten og det ble få sjanser for Brocchi under argentineren Hector Cuper.

Året etter ble han hentet «hjem» til den røde delen av Milano, men maktet ikke å spille seg til fast plass på en stjernespekket midtbane. Til tross for at han blant annet vant en Scudetto, et Champions League-trofe og Coppa Italia ønsket han seg mer spilletid og etter fire sesonger gikk Brocchi på lån til Fiorentina. Her spilte han 35 kamper og scoret tre mål, noe som førte til at Brocchi igjen ble en del av Milan-troppen for sesongen 2006-07. De to neste sesongene var preget av mer tillit fra Carlo Ancelotti og Cristian Brocchi var en viktig del av mannskapet som sikret seg den syvende Champions League-tittelen i 2007, selv om han aldri ble ansett som et førstevalg på Milanello. Han fikk også sin debut for det italienske landslaget høsten 2006, men det ble med den ene kampen for Brocchi.

Etter 99 seriekamper for Milan var det i 2008 igjen duket for en overgang til et nytt lag for Brocchi som vendte nesen mot den evige stad og Lazio. Her var Brocchi en viktig spiller i fire sesonger før skader tvang han til å legge opp midt i sesongen 2012-13.

Cristian Brocchi tok over som trener for Milan Primavera i 2014 etter at Filippo Inzaghi rykket opp i managerstolen for A-laget, og Brocchi følger nå i fotsporene til sin tidligere lagkamerat.

I sin første sesong som trener for juniorlaget ledet Brocchi dem til en andreplass, fem poeng bak Inter. Laget scoret desidert flest mål (2.92 i snitt per kamp), men slapp også inn en del (1.3 per kamp). Det var mest blant de seks øverste lagene.

Denne sesongen leder U19 ligaen med et poeng ned til Inter, men rivalen har en kamp mindre spilt. På 23 kamper står juniorene med 16 seire, 1 uavgjort og 6 tap. Også i år har laget et voldsomt potensiale for å både score og slippe inn mye mål.

Utenfor banen har Cristian Brocchi blant annet åpnet en cafe sammen med Milan-keeper Christian Abbiati og han har sitt eget klesmerke, Baci & Abbracci, sammen med tidligere Milan-angriper Christian Vieri.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page