top of page

Det kroatiske vendepunktetAnte Rebic kom til Milan sommeren 2019, og slet med lite spilletid og lav selvtillit det første halvåret. Nå har det snudd for kroaten!

I fjor sommer ble Eintracht Frankfurt og Milan enige om en avtale, som sendte Andre Silva på et to-årig lån til den tyske klubben. Motsatt vei gikk Ante Rebic, som i VM 2018 imponerte stort for et sterkt kroatisk landslag.

Rebic sin første kamp fra start kom allerede i 1-0 seieren borte mot Hellas Verona, og han startet også Derby della Madonnina i 2-0 tapet mot Inter runden etter. Etter dette skulle det vise seg å bli en tøff tid i vente for 26-åringen. De neste 14 kampene var Rebic fast innehaver av Milans benk, med kun seks innhopp totalt. På disse kampene fikk kroaten kun 127 minutter med spilletid, med verken nettkjenninger eller assister.

19. januar 2020 skulle derimot vendepunktet finne sted. Milan tok imot formlaget Udinese til lunsjkamp på San Siro. I forkant av denne kampen ble det gjort ett intervju med Pioli, hvor det ble sagt at venstrekanten hadde kommet tilbake etter jul i toppform og klart bedret selvtillit. Trener Pioli snakket om en Rebic som hadde vært svært god på trening, og med nytt mot. Likevel, var kroaten å se på benken fra start mot Udinese. I en tatt affære, hvor det sto 0-1 til pause, valgte Stefano Pioli å bytte innpå Rebic fra start i andre omgang. Han tok mildt sagt godt vare på sjansen, og nettet to ganger og sammen med Hernandez sin suser førte dette til seier.

I neste kamp borte mot Brescia forventet en å se kroaten fra start, men nok en gang blir han benket. Nok en tett kamp fører til at Pioli velger å bytte innpå Rebic, denne gang 30 minutter før slutt. Den hurtige kantspilleren blir igjen avgjørende for Milan, og avgjør kampen med skåring i det 71. minutt. Med andre ord er det liten tvil om at den kroatiske landslagsspilleren nå har funnet formen, og fikk fortjent 90. minutter i 1-1 kampen mot Hellas Verona forrige helg.

Rebic virker å funnet formen han hadde i store deler av Eintracht Frankfurt karrieren, og kan vise seg å bli en avgjørende spiller for Piolis mannskap i kampen om Europa. Nå gjenstår det bare å se om han får tillit fra start mot Inter i helgen, noe som er langt fra sikkert med tanke på Calhanoglus to skåringer i cupen mot Torino og hans frisparkskåring mot Verona i helgen. Vi krysser fingrene for Rebic!

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page