top of page

Carlos Bacca – Sikrere enn banken?


Milans egen superspiss, Carlos Bacca, fortsetter å imponerer med sine avslutningsferdigheter, og er helt oppe i europatoppen når det kommer til omsetting av skudd på mål.

Den 30 år gamle colombianeren puttet tirsdag kveld sitt femte mål for sesongen i Milans 2-0-seier over Lazio. Etter et fint gjennomspill fra Juraj Kucka, var som vanlig Bacca iskald alene med Lazios keeper-debutant, Thomas Strakosha. Han scoret også i begge oppgjørene mot laget fra hovedstaden forrige sesong og har dermed scoret i alle sine tre matcher mot Lazio.

Med 23 fulltreffere på 43 seriekamper er han Milans suverene toppscorer for tiden. Nærmeste utfordrer på laget er M’Baye Niang, med kun syv mål.

Mange har også latt seg imponere av Baccas effektivitet, noe som kommer tydelig frem når man ser hvor god han er til å omsette skudd på mål til scoring. Hans 23 scoringer har kommet etter kun 45 avslutninger på mål, altså blir det scoring rundt annenhver gang han treffer mellom stengene. Dette kommer godt med siden han snitter på kun en avslutning på mål per kamp. Til sammenligning hadde Gonzalo Higuaín og Paulo Dybala, som var de to som scoret flere mål enn Bacca i Serie A forrige sesong, en scoringsprosent i forhold til avslutninger på mål, på henholdsvis 43 og 44 prosent, mot Baccas 49 prosent.

Heller ikke i forhold til noen av Europas beste spisser gjør Bacca seg bort. Kun Suárez av toppscorerne i de største europeiske ligaene forrige sesong hadde høyere scoringsprosent enn colombianeren.

Luiz Suárez – 57 %

Carlos Bacca – 49 %

Zlatan Ibrahimovic – 47 %

Gonzalo Higuaín – 43 %

Robert Lewandowski – 40,5 %

Harry Kane – 34 %

Så kan man vel kanskje være enige med dem som mener at det beste Milan gjorde under sommerens overgangsvindu, det var å beholde Carlos Bacca.

Statistikken er basert på tall og opplysninger hentet fra espnfc.com og altomfotball.no.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page