top of page

Calhanoglu: «Montella kunne ikke prate med meg»


Hakan Calhanoglu har løftet seg etter en tøff start på karrieren i Milan.

Det var knyttet store forventninger til tyrkeren som kom fra tyske Leverkusen for € 22 millioner før sesongen, men den offensive midtbanespilleren slet med å prege kampene gjennom høsten. Nå avslører 24-åringen noe av grunnen.

«På flyturen til Milano tenkte jeg mye på en ny type fotball, min nye klubb og mine nye lagkamerater. Det var en stort å få muligheten til å komme til en klubb som Milan, en gigant med en stolt historie. Når jeg kom til treningsanlegget på Milanello tenkte jeg på de store mesterne som hadde vært her som Paolo Maldini og Gennaro Gattuso. Det var mange tanker som surret gjennom hodet.»

På grunn av overgangskluss mistet Calhanoglu hele våren forrige sesong, men det var ikke den eneste grunnen til startproblemene i Milan.

«Det var vanskelig å prege og påvirke kamper med en gang. Jeg hadde vært suspendert i fire måneder og jeg hadde behov for å spille meg i form. I tillegg bodde vi på et hotell og kommunikasjonen var vanskelig. Jeg snakker ikke italiensk og det var vanskelig å forstå og gjøre seg forstått. Vincenzo Montella snakket kun italiensk og det er en utfordring når man ikke kan prate direkte med hverandre.»

«Nå er jeg fornøyd, jeg forstår hva som blir sagt og vi kan prate sammen. Jeg liker den italienske kulturen, den minner mye om mitt hjemland.»

«Jeg kan endel om fotball, jeg vet hvor jeg skal spille på banen og hva jeg skal gjøre gjennom kampen, men likevel trenger jeg støtte fra manageren. Jeg liker også å få konkrete beskjeder.»

Mannen med den giftige høyrefoten skryter mye av sin nye manager.

«Gattuso er flink til å øke min selvtillit gjennom å hjelpe meg og prate med meg. Han har alltid fortalt meg at jeg skal føle meg fri til sinns og fokusere på fotballen.»

24-åringen røpte hvordan han det har gått med språket.

«I starten hjalp Rodriguez meg mye siden han snakker tysk, men han kunne heller ikke italiensk i særlig grad og redningen ble da Borini som er den som har kommet med de største bidragene.» 

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page