top of page

Calabria: «Dette laget kan kun bli bedre»


Davide Calabria er skadefri og klar for å hjelpe Milan oppover tabellen. 

Davide Calabria har vært ute med skade siden slutten av september, men på torsdag var han endelig tilbake i troppen og hadde et oppløftende innhopp mot Torino. I helgen har han pratet med Milan TV og dette er hva han fortalte:

«Det har ikke vært enkelt for meg å være ute av spill i over tre måneder. Jeg hadde aldri forventet at det skulle ta så lang tid, men jeg er fin nå og jeg har fått en best mulig opptrening. Torsdagens kamp mot Torino var nesten som en ny debut for meg.»

I desember vant Milan sitt første trofe på fire år da de vant den italienske supercupen mot Juventus.

«Det var vår revansje for finaletapet i vår. Det var en fantastisk kveld og det er vanskelig å beskrive den. Det var vårt første trofe og det å vinne et trofe med Milan vil for alltid være med meg og våre fans. Dette må vi bruke som en start for å gjøre det godt i ligaen. Tapet mot Juventus i Coppa Italia i mai gjorde at vi var motiverte for å slå tilbake i sesongstarten, og deretter fikk vi stor tro på oss selv. Nå har vi slått Juventus to ganger i løpet av kort tid og vi er overbeviste om at vi kan klatre videre på tabellen.»

Milan sendte Torino ut av Coppa Italia på torsdag og forbereder seg til mandagens kamp mot samme motstander i Serie A.

«Vi startet forferdelig på torsdag, men løftet oss stort etter hvilen. Det var deilig å ta oss videre til neste runde etter å ha kommet under 0-1. Vi har allerede studert dem i forbindelse med cup-kampen og derfor vet vi hva vi må gjøre.»

20-åringen snakket om viktigheten av å tro på seg selv.

«Jo bedre vi gjør det desto mer selvtillit får vi inn i gruppen. Jeg tror dette laget kun kan bli bedre. Personlig håper jeg å få spille mange kamper og vinner mest mulig.»

Til tross for sin unge alder har Calabria rukket å ha flere managere på seniornivå.

«Kort fortalt ønsker Montella at sidebackene skal komme høyt i banen og nesten opptre som en ving. Vi må samarbeide med midtbanespillerne for å dekke hele banen, men jeg syns vi gjør en god jobb.»

Ignazio Abate er foreløpig førstevalget på Milans høyreback.

«Han er min rollemodell og han hjelper alle. Han er vår kaptein sammen med Montolivo og han gir meg mange råd som jeg prøver å få ut i kamp og trening.»

Davide Calabria er med i en gruppe med mange unge spillere.

«De har utviklet seg mye og jeg hadde ikke forventet at så mange fra akademiet skulle få så mye innflytelse på førstelaget. Jeg håper de kan holde det gående fordi de gjør en strålende jobb, og det er ikke enkelt for en ung gutt å slå igjennom på A-lagsnivå. Det rådet jeg gir til de yngste spillerne er å være rolige, jobbe hardt og alltid være optimistisk med tanke på fremtiden.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page