top of page

Bonucci: «Jeg vil vinne Champions League»Leonardo Bonucci har gjort et lengre intervju med Gazzetta dello Sport, hvor han uttaler seg om overgangen fra Juventus, målsetningene i Milan og det å få kapteinsbindet.

Milans nye stopper åpnet med å snakke om hvordan det har vært å komme til Milan, og hvordan han opplever å ha blitt mottatt i sin nye klubb: «Det er spesielt å ikke være en del av Juventus, men det hører fortiden til. Min nåtid og fremtid ligger i Milan! Jeg trodde fansen ville vær mer skeptiske til meg, men de har vist en enorm entusiasme og det motiverer meg bare ytterligere. Jeg kan ikke vente på å debutere på San Siro! Det er et historisk sted og når jeg var her på matchen mot Craiova er det en av få ganger jeg har blitt begeistret over å være på en stadion, og jeg håper vi kan få tilsvarende støtte videre.»

Videre ble han spurt om hvordan det har vært å få kapteinsbindet i sin nye klubb: «Det er et stort ansvar! Jeg vil gi alt for å forsvare denne trøyen fra første minutt i hver kamp. Om jeg forventet å få den? Det gjorde jeg ærlig talt ikke. Det viktigste er uansett at det er en gruppe som tar ansvar, og Milan er en heldig klubb da det er mange her som vet hvordan man skal lage en slik gruppe. Jeg ble imponert over viljen til å ofre alt blant spillerne i klubben, og er veldig fornøyd med tilværelsen i garderoben. Det er en gjeng fine folk i denne klubben.»

Gazzetta spurte også om hvordan det å bli kaptein har innvirket på hans forhold til Montolivo, og til det hadde Bonucci følgende å si: «Det var et valg tatt av klubben, treneren og laget. Jeg snakket med Riccardo om muligheten for at det kunne skje når jeg kom hit. Han er en strålende mann og spiller, og dette handler ikke om å overgå hverandre. Målet er å skape et lag, og der er det avgjørende at man gjør det som er til lagets beste, ikke hvem som er kaptein.»

Videre forteller Bonucci om hva han har lært av ledere som Buffon, Del Piero og Chiellini og hvordan han håper denne erfaringen kommer til nytte i Milan. Han gjentar at fokuset ligger på Milan, og at han ikke har noen videre tanker om at Allegri så på han som en fremtidig kaptein i Juventus. Stopperen har også følgende å si om grunnen til at han forlot Juventus: «Juventus og Allegri har gjort noen valg i løpet av den siste sesongen som har ført til mitt valg. Det var et valg gjort av begge parter, men det er klart at jeg ikke hadde det samme forholdet til Juventus som tidligere. Alt startet med kampen hvor jeg ble satt på tribunen mot Porto grunnet en disputt med Allegri, selv om det var noen utfordringer også før dette.»

Håper å levere som det Pirlo gjorde i Juventus

Overgangen fra Juventus til Milan er åpenbart spesiell, grunnet forholdet mellom klubbene. Bonucci sier han håper å kunne levere like godt som Pirlo gjorde når han gikk motsatt vei for noen år tilbake, og uttaler seg videre om grunnen til at han valgte akkurat Milan: «De hadde det mest ambisiøse prosjektet. Jeg lever for utfordringer og Fassone og Mirabelli fikk meg til å føle at jeg kunne bli en viktig del av dette prosjektet. Hadde det ikke vært for deres overbevisning ville det aldri blitt en avtale i løpet av bare 48 timer. Jeg ble umiddelbart forelsket i prosjektet og til de som sier at jeg kun gjør det for pengene; Jeg kunne tjent mye mer i utlandet.»

«Jeg ser mange likheter mellom hvordan situasjonen var i Juventus når jeg kom dit og hvordan den er her nå. Jeg tror vi kan gjenskape deres suksess og klatre tilbake til toppen raskt, og her vil jeg også nå enda høyere. Innen fire år håper jeg å vinne Champions League, jeg vil vinne alt med denne klubben!»

Bonucci kan videre fortelle at han har funnet seg godt til rette og at han virkelig liker sitt nye hjem. Han vil være med på å bringe Milan tilbake til verdenstoppen, og tror det er mulig å kjempe om trofeer allerede kommende sesong, til tross for at han ser på Juventus som favoritter og Napoli som deres fremste utfordrer. 30-åringen er imponert over det Milan har fått til på overgangsmarkedet og når han blir spurt om hva han tenker om en eventuell signering av Belotti eller Aubameyang: «Belotti er en spiller som virkelig kan styrke ethvert lag. Han jobber så hardt! Jeg vet ikke om noen av dem vil komme, men uansett hvem det er som kommer må han kunne bidra i flere faser av spillet. En klassespiss vil gjøre ting mye enklere for en klubb, og skulle det ankomme en ny spiss vil det være en perfekt avslutning på en spennende mercato.»

Avslutningsvis uttalte Bonucci seg også om Montella og de taktiske disponeringene man står ovenfor: «Jeg ser en voldsom vilje i Montella, og han ønsker alltid å vinne. Han er veldig god teknisk og har en stor fremtid som trener, og jeg håper å vinne med ham. Jeg har aldri sett noen sette opp kamper som han gjør med en forsvarsfirer, han har en veldig god tanke om hvordan man skal spille fotball. Om vi vil spille med en forsvarsfirer eller treer? Det betyr ikke så mye for meg. I en treer er det mer rom å forsvare, du aner ikke hvor mange ganger jeg har havnet i 1v1-situasjoner. Jeg tilpasser meg til det Montella ønsker og er overbevist om at begge deler vil fungere godt.» Bonucci har også trenerambisjoner i fremtiden: «Jeg har signert en femårskontrakt og ser for meg å spille i seks-syv år til, men etter det ønsker jeg å bli trener. Det er noe jeg ble inspirert til av Conte, og jeg ser en del av meg selv i han. Jeg vil også vinne noe som trener en dag.»

Den første prøven for Bonucci i Milan-drakt kommer på torsdag, når Milan skal møte KF Shkenija i kampen om å nå Europa League. Vi ser frem til å se ham i sin første offisielle kamp, og håper han vil oppnå det han ønsker i Milan.

1 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page