top of page

Biglia: «Klubben er full av ledere»


Lucas Biglia møtte pressen i forkant av møtet med gamleklubben Lazio.

Argentineren spilte for Biancocelesti i fire år før han tidligere i sommer signerte for Milan. I motebyen skal han være med på å løfte Rossoneri tilbake til gamle høyder. 29-åringen mistet seriestarten grunnet skade og spilte kun en halvtime mot Cagliari, men på søndag er det ventet at han møter sine gamle lagkamerater ansikt til ansikt når dommeren blåser i gang oppgjøret.

«Jeg er glad for å være tilbake her og møte mine gamle lagkamerater. Jeg har fortsatt et godt forhold til flere av dem, men mitt fokus er AC Milan. Jeg vant ingen trofeer med Lazio, og det er grunnen til at jeg valgte dette ambisiøse prosjektet.»

Biglia tar ikke lett på møtet med  gamleklubben.

«Det er et godt lag som slo Juventus i Supercupen. Det er ikke noe hvem som helst kan gjøre. De har en solid gruppe, de er sterke rent taktisk og har ekstremt gode angrepsspillere. De havnet foran Milan i fjor og dette er en viktig test for oss i forhold til å se hva vi kan oppnå denne sesongen.» 

Argentineren har slitt mye med skader opp gjennom karrieren, men vil ikke bli stemplet som en skadeutsatt spiller.

«Folk sier at jeg er en skjør spiller, men jeg har kun hatt tre skader relatert til muskler gjennom hele min fotballkarriere, og jeg kommer alltid tilbake raskere enn det medisinske apparatet anslår. De andre typer skader jeg har hatt er ikke ting du kan unngå når du spiller fotball. Nå føler jeg meg i godt slag, jeg har trent i tre dager og har spilt kamp både for Argentina og Milan (30 minutter mot Cagliari, red. adm.).»

Mange antar at Biglia ble hentet inn for å erstatte Montolivo i startoppstillingen.

«Jeg og Riccardo kan spille sammen, slik som vi gjorde mot Cagliari. Han kan også spille som indreløper og er bedre til å ta med seg ballen fremover enn det jeg er. I tillegg kan han score mål, Riccardo er en kvalitetsspiller.»

S0m nevnt forlot Biglia Lazio på grunn av ambisjonene.

«Klubben er akkurat slik som jeg forventet det. Milan er en strålende klubb og det å finne andre mennesker her som har vunnet alt, for eksempel Gennaro Gattuso (Primavera-trener, red. adm.), er en rar og flott følelse på en gang. Jeg pleide å se ham på TV og nå er vi begge Rossoneri.»

«Jeg må fortsatte tilvenne meg spillestilen og mine nye lagkamerater. Vi må jobbe hardt for å komme så langt som mulig i samtlige turneringer, noe som naturligvis er denne klubbens mål. Det er for tidlig å snakke om Scudettoen, først i mars/april kan vi si noe mer om hva som er mulig.»

Biglia har vinneroppskriften klar.

«Vi må alltid ta den neste kampen først og jobbe hardt. Det finnes ingen enkle kamper, hverken i Serie A eller i Europa League. Vi må være ydmyke og tilpasse oss de ulike motstanderne.»

Midtbanespilleren er bare en av mange nyinnkjøpte spillere på Milanello.

«Vi er nye her og det er vår oppgave å både tilpasse oss og finne vår rolle så raskt som mulig. Jeg tror det er noe vi alle gjør hver eneste dag. Det er en strålende gruppe og vi gir over 100% for klubben. Hakan Çalhanoglu holder for eksempel på å lære seg italiensk, noe som er viktig for den totale forståelsen. Han spiller i en ny rolle og trenger tid for å tilpasse seg, men det må vi gi ham. Hakan er en spiller med ekstremt god teknikk.»

Sammen med en sterk tilvekst av nye spillere finnes det i dag mange unggutter som har tatt veien opp fra akademiet.

«Jeg ble virkelig imponert over Patrick Cutrone fordi han er så ung og jeg hadde ingen kjennskap til ham slik jeg hadde til de mer etablerte spillerne.»

Manuel Locatelli er allerede en god spiller, men han kan utvikle seg enormt mye. Jeg tror han har en stor fremtid foran seg, mye fordi han også er en flott person.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page