Betis stakk av med seieren

Spanjolene trakk det lengste strået.

Både Milan og spanske Real Betis var gjester på Sicilia i kveld da Montellas menn spilte sin siste treningskamp før sesongen virkelig braker løs. På Catania sin hjemmebane Massimino Stadium tok ble det seier til Real Betis etter at videodømming ble tatt i bruk flere ganger.

Milan-Betis 1-2 67´ 0-1 Fabian 75´ 1-1 Silva (str.) 90´ 1-2 Sanabria (str.)

Milan styrte oppgjøret

Milan åpnet kampen best og hadde i realiteten full kontroll på gjestene, og etter 12 minutter lå ballen i nota. Calhanoglu svingte inn med sin følsomme fot og fant Antonelli. Backen styrte ballen videre til Silva som enkelt førte den i mål, men etter at dommeren hadde tatt en titt på reprisen annullerte han scoringen for offside. VAR bidro her til en korrekt avgjørelse.

Det skjedde ikke allverdens videre i omgangen. Milan hadde mye ball og skapte noen halvsjanser, blant annet kunne Calabria med litt mer hell og dyktighet scoret, men det stod målløst til pause.

Klassescoring og straffebonanza

Etter hvilen forble kampbildet det samme og det var i realiteten en kjedelig kamp frem til midtveis i den andre omgangen. Plutselig fikk Fabian litt tid på 25 meter. Han takket og bukket og bøyde ballen bort i det lengste hjørnet, utagbart for storebror Donnarumma.

Spanjolene holdt ikke lenge på ledelsen, for med 15 minutter igjen ble Gomez tatt i feltet og Milan fikk straffe. Den ekspederte Silva i mål. Keeper var på kula, men maktet ikke å holde den utenfor målet.

Mens klokken tikket mot full tid brukte begge lagene tid på å gjøre bytter og med så mange inn på begge lag var kampen i realiteten mildt sagt rotete. Både Milans nyervervelse og kaptein for anledningen, Leonardo Bonucci, og Betis´ sin veteran Joaquin hadde store sjanser til å sende sine lag i føringen, men begge ganger ble keeperen den store helten. Det var spesielt høy klasse over redningen til Donnarumma, og i et lite øyeblikk minnet han om sin lillebror.

I etterspillet av samme situasjon skulle også avgjørelsen falle. Dommeren tok timeout og gikk for å se på videobildene. Etter en liten stund vendte han tilbake og pekte på ellevemetersmerket. På reprisene kunne man, om man la godviljen til, se at Calhanoglu var borti ballen med hånden da han stod i muren. Sanabria gjorde jobben fra krittmerket og Real Betis kunne derfor gå i garderoben med seieren i lomma.

Slik stilte Milan (4-3-3):

Storari (A. Donnarumma fra 46´), Calabria (Simic fra 90´), Zapata (Gomez fra 63´), Bonucci, Antonelli (Abate fra 46´); Locatelli (Kessié fra 63´), Montolivo (Cutrone fra 82`),Calhanoglu; Suso (Mauri fra 63′) , Silva, Borini

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 7-1 Skudd utenfor mål: 4-4 Cornere: 8-1 Offside: 0-2 Frispark: 14-11 Gule kort: 5-4 Ballbesittelse: 55%-45%