top of page

Berlusconi takker fansen


berlusconi-tifo

Før møte med Inter på søndag ble Milans president hyllet av fansen på San Siro – en hyllest han satte stor pris på. Berlusconi pratet etter kampen med pressen og avslørte her litt av hvert, både når det kommer til Montella, og klubbens fremtid.

På søndag var Silvio Berlusconi tilstede på det som mest sannsynlig var hans siste derby som eier og president. Etter tretti år ved roret overtar snart nye, ambisiøse og pengesterk kinesere klubben og mannen som har gitt så mye til den røde delen av Milano, men som etterhvert har innsett at han ikke lenger makter å holde Milan helt der oppe hvor de hører hjemme, trer til side. Selve kampen endte med en skikkelig kalddusj i det Inter utlignet til 2-2 på overtid, men overraskelsen som ventet Berlusconi før kampstart gjorde at han gikk hjem fornøyd likevel. Curva Sud vartet nemlig opp med en tifo som viste presidenten sammen med alle pokalene vunnet under hans tid i klubben, noe som ble så godt mottatt av 80-åringen at han har takket fansen på klubbens offisielle nettside.

Tusen, tusen, tusen takk. Dette var nydelig, rørende og overraskende. Å ankomme San Siro for en viktig kamp som et Milan derby, være omgitt av så mange rossoneri fans som applauderer og takker meg, og i tillegg til det, plutselig se den nydelige tifoen som gjengen i Curva Sud har lagd. Igjen: Tusen, tusen, tusen takk.

Røde og sorte fans på hele stadion applauderte lenge og tok bilde av denne nydelige fremvisningen. Tv stasjoner i Italia og resten av verden viste det. Italia, Europa, verden: i deres fantastiske fremvisning glemte dere ingenting, dere fikk med alle følelser vi har delt, alt vi har ofret og alt sølvtøyet vi har løftet sammen. En tifo dere har dedikert til meg, som jeg vil dedikere til dere. Jeg er stolt over å ha bidratt til deres følelser, jeg ble rørt til tårer. Sammen med, og for, AC Milan for alltid.

Med stor hengivenhet, med de røde og sorte fargene i mitt hjerte, deres president. Silvio Berlusconi.

Berlusconi tok seg også tid til et par spørsmål fra pressen etter oppgjøret var ferdig. Her bekreftet han blant annet datoen for salget og hans uenigheter rundt taktikk med trener Montella.

– Vi er sikre på at salget fullføres 13. desember, fortale Berlusconi. – Vi mener at det ikke lenger er noen hinder når det kommer til å innhente tillatelsene vi trenger fra Kina, så vi tror det vil gjennomføres på datoen som er satt. Bankene har forsikret oss om at avtalen ferdigstilles den 13. desember. Hvis dette ikke skjer får vi se, sier han videre. – Jeg har med smerte akseptert avgjørelsen om å selge, mye på grunn av pengene som har blitt spyttet inn i fotballen, penger fra blant annet gass og olje, noe Roman Abramovich er et eksempel på.

Om rollen som æres president og fremtiden til Galliani har han også litt å si.

– Kineserne insisterer på at jeg skal forbli i denne rollen. Jeg har sagt at jeg ikke vil vurdere å forbli president i en klubb drevet av andre, men har blitt tilbudt rollen som æres president, uten at det skal velges en utøvende president i tillegg til meg. Jeg tror en slik situasjon kan bli implementert, men jeg bør ha muligheten til å gripe inn i overgangssaker og spørsmål angående det som skjer på matta. Hvis dette tillates vil jeg prøve å godta rollen. Jeg håper det er rom for Galliani, det skal jeg prøve å få til, kommer det fra presidenten som tydelig sliter med å gi slipp.

Han pratet også litt om selve kampen, Montella og Donnarumma.

– Resultatet var rettferdig, det var bare så synd at utligningen kom i siste minutt siden vi håpet å kunne holde andreplassen for oss selv, sier han. – Vi står likt med Roma og spilte ingen dårlig kamp. Jeg gratulerte Montella med andreplassen selv om vi ikke er helt enige når det kommer til taktikk. Jeg er overbevist om at Milans vei, veien som har gjort oss til den mest suksessrike klubben i verden de siste tretti årene, er veien gjennom en offensiv midtbanespiller og to angripere. Jeg insisterte overfor Montella at dette var veien videre, i stede for å spille med to vinger, slår presidenten fast. – Donnarumma er frukt høstet fra vårt ungdomslag takket være våre dyktige trenere. Han har bygget mye muskler og jeg var fornøyd når han ble tatt ut på landslaget, sier han om klubbens unge stjerneskudd. – Bak ham igjen finnes det en annen målvakt (mest sannsynlig Alessandro Plizzari) som jeg har fått høre er like god, noe som betyr at man må ha tro på ungdomsavdelingen.

Til slutt slo han fast at det finnes en plan b om salget til kineserne ikke blir noe av.

– Hvis vi ikke greier å bli enige om avtalen med kineserne har jeg et annet prosjekt i tankene, sier han. – Et lag bestående av unge italiener, foretrukket at de kommer fra vår ungdomsavdeling. Dette er noe fansen vil akseptere og de vil komme til å gi sin støtte til slikt et sultent lag. Denne suksessen kan tillate at slike unge lag kan overgå selv den største motstand, avslutter Berlusconi.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page