top of page

Berlusconi etterforskes for hvitvasking


Den avgåtte Presidenten Silvio Berlusconi kan være i trøbbel.

I følge avisene La Stampa og Secolo XIX er Silvio Berlusconi under etterforskning for hvitvasking av penger i forbindelse med salget av AC Milan.

Som vi husker tok det lang tid å få gjennomført oppkjøpet og forhandlingene med kineserne varte i flere måneder. Fotballklubben Milan, på det tidspunktet eid av Fininvest, hadde stor gjeld og de totale rammene for oppkjøpet havnet til slutt på rundt € 720 millioner.

I dag skriver de to avisene at klubben ble solgt for € 300 millioner mer enn hva den reelle verdien var. Dette har ført til at det er åpnet en etterforskning for å avdekke om det har vært et tilfelle av hvitvasking fra Silvio Berlusconi selv, hans selskap Fininvest og klubbens nye eier Yonghong Li.

I fjor sommer skal Niccoló Ghedini, den tidligere Presidentens advokat, ha fått tilgang til dokumenter som viste noe om opprinnelsen til pengene kineserne skulle investere i klubben. Deler av etterforskningen skal basere seg på at det har vært snakk om en annen type dokumenter advokaten har fått tilgang til, dokumenter som kan tyde på at det har foregått hvitvasking.

Dette er dårlige nyheter for Silvio Berlusconi selv, som er på full fart tilbake i politikken med sitt parti Forza Italia. Det er ikke kjent hva dette eventuelt kan bety for Milan, men aktor i Milano, Francesco Greco, ønsker per i dag ikke si noe om hverken klubben eller enkeltaktører vil ettergås strafferettslig.

«For øyeblikket vil det ikke åpnes en straffesak som involverer salget av AC Milan.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page