top of page

Avviser rykteflommen


Fininvest og Sino-Europe Sports går ut og avkrefter ryktene om at det blant annet skal ha blitt lagt frem forfalskede dokumenter under forhandlingene seg i mellom.

Den siste uken har det spredd seg en del rykter om at Sino-Europe Sports, som er i forhandlinger med Fininvest om et oppkjøp av Milan, skal ha lagt frem forfalskede dokumenter under forhandlingene. Dokumentene det skulle være snakk om var blant annet en bankrapport fra Bank of Jiangsu Co, som skulle bevise at gruppen hadde soliditet, økonomisk sett. Dette var det nyhetsbyrået Bloomberg som hadde funnet ut av og først meldte. Så gikk kinesiske caixn.com ut med at et brev, som påstås å være utstedt av Dongguan Bank, som også garanterer Sino-Europe’s økonomiske levedyktighet, skal ha blitt lagt frem. Banken benekter at de noengang har utstedt et slik brev. Torsdag melder Carlo Festa hos ilsole24.com i en artikkel at investorene ikke har penger til å kjøpe klubben. Han mener at banker fra Kina og Hong Kong må til for å fullføre oppkjøpet, litt sånn som Erick Thohir gjorde da han tok over Inter, for så å selge majoriteten videre til noen som ville gi klubben enda større økonomiske muskler.

De kinesiske investorene benekter ryktene og truer med rettslige følger, og Fininvest sendte i går ut en pressemelding hvor de blant annet skriver:

  1. Kontroll av kjøpernes soliditet var basert på vurderinger, foretatt av våre rådgivere, kinesiske og internasjonale finansinstitusjoner og fagfolk.

  2. Soliditeten har blitt bevist ved betaling, langt foran skjema, av et innskudd på 100 millioner euro av Sino-Europe Sports, som per i dag har oppfylt alle økonomiske forpliktelser i henhold til avtalen som ble inngått i August.

  3. Fininvest og Sino-Europe Sports felles innsats for få gjort ferdig oppkjøpet innen utgangen av året, går bra og i fullt samarbeid.

  4. Dette, og kun dette, er fakta, som forbigår alle spekulasjoner.

Så får vi se om det er noe hold i spekulasjonene eller om det bare er spekulasjoner. Sky Italia meldte for noen dager siden at salget muligens fullføres 20. November, når Milan tar i mot Inter for «Derby della Madonnina». Inntil da er det vel bare for alle Milan fans å håpe at alt går etter planen og at nye eiere snart for starte sin gjenreisning av klubben.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page