top of page

Ancelotti: «Gattuso er sjelen hos Milan»Det var mange som tvilte da Gennaro Gattuso fikk sin første jobb i Serie A etter at Vincenzo Montella ble sparket i November, men «Rino» har virkelig imponert. Nå avslører Milan-legenden Carlo Ancelotti, i et intervju med La Gazzetta dello Sport, at også han var overbevist, og at vi nå ser et Milan med trekk fra hans tid i klubben.

«For å være ærlig håpet jeg at Gattuso skulle gjøre det bra, men jeg var ikke sikker. Når du ankommer midt i en sesong er det alltid ukjente faktorer, tvil og utfordringer å overkomme. Rino håndterte disse utfordringene på en god måte, og har fått spillernes tillit.

«Når alt kommer til alt, er du troverdig i øynene til spillerne, kan du oppnå hva som helst, og jeg ser på Gattuso som en ekte kommandør. Han har gruppen i hans hånd, guttene vil gå gjennom ild for ham, noe som er et avgjørende aspekt både i fotballen og ellers i livet. Gattuso er sjelen hos Milan, og spillerne legger deres kunnskap og energi tilrette for at laget skal kunne oppnå suksess. Dette er den riktige veien.

«Jeg ser alle Milan-kamper, jeg er jo tross alt en gammel romantiker, og når vi vinner feirer jeg på samme måte som jeg gjorde før.»

Ancelotti hadde også rad for Rino etter en bisarr hendelse i seieren over Sampdoria: «Den eneste tingen Gattuso har feilet på var at han ikke klarte å fikse flagget til assistentdommeren med Sellotape… ellers har han gjort alt rett!

«I løpet av en kort periode har han klart å skape den rette kjemien. Det kan ta måneder eller år, men Rino fikset det på kun en måned. Han hadde fordelen av å allerede være en del av Milan, historien til klubben, og det er ingenting i kriker eller kroker på Milanello han ikke kjenner til.

«Rino var en pilar i mitt Milan, som hadde en presis filosofi for både fotballen og styringen av klubben. Nå, med stor visdom, prøver han å bringe Milan tilbake til de samme verdiene i dette prosjektet. Du kan bare nå langt hvis klubben, laget og supporterne er en enhet som beveger seg i samme retning. Når det er store mellomrom i sømmene får du heller ikke resultater.»

En av de største anklagen som ble rettet mot Gattuso var at han, som i hans dager som spiller, er bare innsats og besluttsomhet, men ingen ferdigheter eller finesse.

«Hvis noen spiller på midtbanen, og har gjort innsats til sin største styrke, betyr ikke dette at han nødvendigvis har den samme tilnærmingen som taktiker. Hvis dette var tilefellet, hva ville en keeper gjøre, sette 11 mann i mål? Uheldigvis har vi med en fotball der stereotyper og klisjeer holdes i livet. Gattuso knurret som en spiller, derfor må han knurre når han trener. Rino studerte, jobbet hardt, gikk gjennom systemet og møtte motgang. Nå ser vi han i et lag der spillerne kan spille en type fotball han liker, basert på ballbesittelse, balanse og hva supportere vil nyte.

«Jeg må inrømme at jeg kan se mitt Milan sine konsepter gjenspeilt i Rino sitt lag. Spillerne er ikke de samme, men så kan du ikke ha alt i livet…»

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page