top of page

AC Milan – Spal Oppsummering

En helt fantastisk kamp, med noen av de beste prestasjonene vi har sett hos Milan på svært lenge!

Formasjon: 4-4-2.

Oppstilling:

A. Donnarumma,T.Hernandez, A. Romagnoli, S. Kjær, A. Conti

Bonnaventura, Bennacer, Krunic, A. Rebic, Piatek, Castillejo.

En del endringer

Forventningene til denne kampen var at Milan skulle komme seirende ut, men enn sånn prestasjon som vi har vært vitner til i kveld gikk over all forventning. Nå er riktignok Spal på siste plass i ligaen, men det tar likevel ikke æren bort fra et storspillende Milan i dag. Pioli har måttet gjøre en rekke endringer da både Donnarumma, Musachio, Calabria og Calhanoglu var ute med skader og Zlatan hadde det vært risky og unødvendig å bruke fra start i dag da det er serie kamp på søndag igjen, som har noe litt større prioritet. Castillejo storspilte i kampen mot Cagliari, så det var flott å se at han fikk sjansen over Suso, som har vært svært skuffende denne sesongen. Det ble også en debut for Kjær og en sjanse for Rebic til å vise seg frem.

Full fart fra start

Så fort det blåses i fløyta er Milan i hundre og kommer tidlig med en målsjanse fra et innlegg til Piatek som sneier hodet hans. Milan presser høyt og lar ikke motstanderne komme til ballen. De får flere sjanser og spiller med veldig høy selvtillit. Den som spesielt imponerer, er Castillejo! Det må være flere år siden vi har sett en så bra prestasjon fra en høyrekant fra Mian. Med enorm fart spurter han fremover, har fine pasninger, dribler og legger inn gode innlegg, så løper han tilbake hjelper til defensivt. Veldig tidlig får han et gjennombrudd som gjør at han ender opp nesten alene med keeper. Keeperen løper ut og møter castillejo samtidig som det kommer en forsvarspiller som presser fra høyre, det ender med at han ikke får skutt før ballen er i hendene på keeperen. I det 20 minutt kommer det en perfekt gjennombrudds pasning som Piatek utnytter til det fulleste. Med stor selvtillit drar han med seg ballen og setter inn et fint og kontrollert mål. Endelig ser vi den mål maskinen vi fikk se når han kom til Milan i fjor. Dette trengte han og var godt fortjent.

Milan spiller svært attraktiv fotball som ikke har vært sett i Milan på lenge. De har en fantastisk flyt, god kommunikasjon og presise pasninger. Det er egentlig aldri tvil om at Milan kommer til å ta seieren. Her er det ingen spillere som skiller seg ut negativt. Gode prestasjoner fra nesten alle spillerne, kanskje litt mye unødvendig triksing fra Jack som roter bort ballen en del og Rebic som spiller sin beste kamp i Milan drakt, men roter det til noen ganger, men viser seg som en av de bedre Milan spillerne i kveld. Piatek og Castillejo blir bare bedre å bedre utover i kampen og er flott å endelig se kreativitet fremover, som er det vi har manglet svært lenge. Det er absolutt ikke mangler på sjanser, og på tampen av 1. omgang får Castillejo en perfekt pasning fra Piatek og curler ballen i høyre kryss. Et absolutt strålende og fortjent mål som ender 1. omgang spektakulært.

Andre omgang starter bra, men med noe litt tragisk dårlig utnyttede sjanser.

Milan starter der de slapp i første omgang. Det meste av sjanser skapes av Rebic og Castillejo som virkelig har dagen sin i dag. Piatek får en tidlig sjanse da Rebic kriger seg forbi Spal forsvaret på venstre siden og legger inn et perfekt innlegg til Piatek som bare evner å skyte rett på keepern. Den ballen der skulle en spiller som han egentlig ikke hatt noe problem med å putte i mål. Han fikk en sjanse rett etterpå da Rebic fikk løs en gjennompasning til Piatek som endte alene med keeper igjen. Han må ha stått og dagdrømt fordi han brukte alt for lang tid og sånn 4 touch for mye, ballen ble snappet opp av keepern før Piatek fikk sjansen til å løse av et skudd. Piatek skulle egentlig ha hatt en hatrick på det tidspunktet.

Etter dette ble prestasjonene hans bare dårligere. Mange mislykkede sjanser helt til Theo rykker til og scorer et herlig mål på egenhånd.

En liten stund etter det blir Castillejo byttet ut med Suso. Castillejo går av banen til stående applaus, å så fort Suso går over streken kommer det et voldsomt pipe og buekor som ikke er så veldig rart. Med en 3-0 ledelse er det like greit å la Castillejo hvile så han er klar til søndagen. Kan ikke se for meg noe annet enn at han blir å starte den kampen. Suso var sitt vanlige jeg og får til svært lite og intensiteten i kampen går kraftig ned. Milan har fremdeles god kontroll på kampen og får til en del. Kjær blir byttet ut mot Gabbia og selv om han ikke fikk testet seg noe merkverdig så virket han svært trygg og hadde flere fine passninger fremover. Paqueta tar over for Bonaventura da det er 15 minutter igjen av kampen, et helt godkjent innhopp av han. Mot slutten av ordinær tid blir det blåst av straffe på grunn av en Pagueta hands, men med en del diskusjoner og VAR så ble heldigvis den straffen trukket tilbake. Hadde vært veldig rart om den straffen skulle bli gitt etter at dommeren fikk sett ordentlig på situasjonen. Kampen ender, og Milan er videre til kvartfinalen mot Torino. Denne kampen har vært full av høye prestasjoner og fortsetter vi sånn så ser fremtiden absolutt lys ut.

Mål: Piatek (Bennacer), Castillejo (Piatek) og Theo Hernandez

1 visninger0 kommentarer

Коментарі


bottom of page