top of page

tung seier i derbyet


Milan tok en svært viktig seier i lørdagens byderby mot Inter, og dermed er scudettokampen åpen igjen. Men det kunne fort gått andre veien.


Kampen åpnet med høy intensitet hos begge lag, men uten at de store sjansene kom. Etter om lag ti minutter tok Inter over. Avstandene mellom Milans lagdeler ble for store, og Inters ballsikre midtbane spilte seg lett ut av Milans høye press, og skapte flere store sjanser etter gode overganger. En god Maignan i Milanmålet sørget imidlertid for at Milan holdt nullen. Den sprakk imidlertid på en dødball. Calhanoglu satte et fint hjørnespark på foten til Perisic som sikkert satt den i hjørnet bak Maignan. Saelemaekers må nesten ta den på sin kappe, ettersom han blir stående og se på ballen i stedet for å følge mann.


Etter målet forsøker Milan å holde oppe presset, men Inter tar nå over og kunne raskt ha hatt ett mål til før pause. Det ble det imidlertid ikke, og kampen gikk til pause med håpet levende om at Milan kunne snu dette. Det skulle de også klare.


Men det tok tid. Andre omgang var preget av et tannløst Milan uten ideer på siste tredjedelen, med en Kessiè som virket trøtt og uten inspirasjon. Inter hadde god kontroll. Det skjedde lite før Kessiè forlot banen og Diaz tok hans plass. Milan fortsatt å jobbe hardt, og da klokka nærmet seg 75 minutter fikk de belønning for strevet. Giroud vant ballen i en duell ved midtbanen, spurtet opp mot målet, og satte inn et dårlig skudd fra Diaz som endret retning i en Interforsvarer. Var dette målet noe heldig, var det neste ren klasse fra den franske angriperen. Noen få minutter etter utligningsmålet vendte han elegant bort Inters midtstopperkjempe Stefan de Vrij, og banket ballen i venstre hjørne bak Samir Handanovic. Fantastisk skåring av den gamle ringreven.


Etter skåringen klarte ikke Inter å heve seg, og Milan tok en tung seier i kampen om CL-plassene.


Spillervurdering:


Maignan: 8

Calabria: 5,5

Romagnoli: 6

Kalulu: 6,5

Hernandez: 6

Tonali: 6,5

Bennacer: 6

Leao: 5

Kessiè: 4,5

Saelemaekers: 4,5

Giroud: 7


Diaz: 6,5

Messias: 5


Forza Milan!

117 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page