top of page

Travelt i RusslandKilde: AC Milan Twitter

Italias overraskende tap mot Sverige i kvalifiseringsrunden til årets VM førte til at Milans beste italienske spillere fikk en ekstra lang sommerferie. Dette er selvsagt ikke bra for italiensk fotball, men for Milans del betyr det at den italienske grunnstammen i laget forhåpentligvis stiller fullt uthvilt når Serie A starter opp igjen til høsten.

Flere av Milans nøkkelspillere er allikevel i aksjon i mesterskapet, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan enkelte av spillerne presterte i den første gruppespillrunden.

Uventet poengdeling for Lucas Biglia

I forkant av Argentinas kamp mot Island var Biglia og Argentina klare favoritter og de fleste betting-sider anbefalte å satse pengene på Argentina, men islendingene trosset oddsene og klarte å holde argentinerne unna. Biglia spilte hele kampen for Argentina, men dette oppgjøret kommer til å gå i historiebøkene som kampen hvor en tidligere Sandnes Ulf-keeper reddet straffesparket til Lionel Messi. Et slikt veddemål hadde garantert gitt en høy odds fra de fleste bookmakerne før mesterskapet, men Argentina er fortsatt en av de største favorittene til å vinne pokalen neste måned.

Kroatia holdt nullen

Det faktum at Kroatia holdt buret rent mot et svakt nigeriansk lag ble godt mottatt av Milan fansen, siden forsvarsspilleren Ivan Strinic overføres fra Sampdoria til AC Milan i sommer og skal hjelpe til med å forsvare Milans mål neste sesong. Han ble satt på få prøver av Nigeria, som bare har kvalifisert seg til VM seks ganger. Det blir derfor en langt mer utfordrende test for Strinic når han skal bryne seg mot Messi og co., men kroaternes seier mot Nigeria betyr at de har skaffet seg et godt utgangspunkt til å gå videre fra gruppespillet. Spissen Nikola Kalinic hadde dessverre ingen god sesong for Milan på lån fra Fiorentina, og han fikk heller ikke noe spilletid mot Nigeria, men kanskje han får sjansen til å vise seg frem under den siste gruppespillkampen mot Island.

Et glimt av fyrverkeriet for Andre Silva

​Denne angrepsspilleren lykkes heller ikke helt forrige sesong, og han måtte også sitte på benken under Portugals klassiske åpningskamp mot Spania. Silva fikk allikevel de siste 10 minuttene sammen med Cristiano Ronaldo på topp, og vi føler oss sikre på at vi får se mer av ham i turneringen. Silva er absolutt kapabel til å score mot Iran og Marokko, og med Ronaldo på laget er det bare fantasien som setter grenser for hvor langt Portugal kan nå i sluttspillet.

Ricardo Rodriguez temmet brassene

Få trodde at Sveits skulle ha en sjanse mot gull favoritten Brasil, men Ricardo Rodriguez og Sveits lå kompakt defensivt og fikk med seg et sterkt uavgjortresultat mot Neymar og co som er sultne etter gullet etter forrige VM semifinale fiasko mot Tyskland. Nøkkelkampen for Sveits blir allikevel mot Serbia, hvor sveitserne er nødt til å prestere hvis de skal ha forhåpninger om å komme seg videre i turneringen. Sveits er rangert som nummer 6 i verden og kan fort vise seg å bli en av de største overraskelsene i årets mesterskap, og er en god outsider til å minst nå kvartfinalen.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page