top of page

Sterk seier i Bergamo

Milan slo tilbake etter skuffelsen i midtuken mot Atletico Madrid, og tok en tung seier borte mot Atalanta. Gasperinis menn har vært en av de største utfordringene for Piolis Milan, men etter to seiere på rad kan det se ut som om nøkkelen til å låse Atalanta opp endelig er funnet.

Milan tok ledelsen allerede etter et snaut halvminutt da Theo sendte Calabria gjennom mot Musso. Calabria avslørte etter kampen at bevegelsene som ledet frem til målet var en manøver de hadde øvd inn på Milanello i forkant. I så fall; kudos til gode forberedelser. Det var for øvrig tydelig at Pioli hadde gjort et grundig arbeid med å legge en strategi for hvordan Milan kunne spille seg gjennom Atalantas høye press og åpne opp offensive rom å angripe. Milan hadde flere store sjanser i første omgang, mot et Atalanta som sleit med å stoppe Milans overgangsspill.

Atalanta på sin side var heller ikke ueffne i angrepsspillet, og bare en god Maignan i Milanmålet hindret dem i å utligne i første omgang. Overgangen fra Donnarumma til ny målvakt har vært overraskende sømløs. Her var M/M virkelig treffsikre.

Milan red av Atalantas press, og gikk opp i tomålsledelse etter at Tonali presset Remo Freuler til å rote bort ballen som bakerste mann. Utover i andreomgang mistet Atalanta sitt momentum, og Milan kontrollerte kampen frem til de stod 5 minutter igjen på klokken. Da hadde endatil Leao gitt Milan en tremålsledelse etter nytt flott kontringsspill av Milan. Men det som så ut til å gå mot en komfortabel seier, ble ikke det. I det 85. minutt fikk Atalanta straffespark, og få minutter senere satte Pasalic inn 2-3, etter at dommeren på merkverdig vis overså en klar felling på Milans debutant Junior Messias. Milan klarte likevel å ri av stormen, og tok med seg tre svært viktige poeng hjem fra Atalanta. Imponerende, intet mindre. Laget fortsetter å vokse og med så mange unge spillere kan vi ikke annet tro enn at fremtiden vil bli stadig lysere. Nå gjenstår det bare å klare å beholde dem i konkurransen fra Psg og rike engelske klubber. Kessiés fornyelse er derfor en svært viktig symbolsak for Milan, og vil gi et tydelig tegn på satsningsevnen til Milan fremover. Men foreløpig kan vi nyte øyeblikket, og kanskje så vidt drømme om en ny scudetto.

Milan henger fortsatt med Napoli i toppen. Etter landslagspausen har vi et noe lettere kampprogram (Verona, Bologna, Torino), men som vi alle vet er det alltid fare for feiltrinn mot en hvilken som helst motstander i Serie A. De gode nyhetene er at både Ibra og Giroud etter sigende vil være klare for spill. Med Milans fine dynamiske angrepsspill i de siste par kampene, så blir Piolis jobb dog ikke enklere med dem i troppen. Det skal bli interessant å følge hvordan han vil anvende disse spillerne i kampene som kommer.