top of page

SEsongvurdering: Sandro Tonali

Oppdatert: 3. jun. 2022Store forventninger var knyttet til Sandro Tonali da han kom til Milan. Første sesongen ble en skuffelse. Dels skyldtes det nok at han fikk Covid i sesongoppkjøringen og ikke hadde det fysiske grunnlaget han trengte for å prestere, dels handlet det nok om at han ikke var mentalt klar for å bære Milans midtbane.


Årets sesong har vært en helt annen historie. Høstsesongen var glimrende, hvor han både dominerte stort borte mot Juve og i byderbyet mot Inter. Den taktiske intelligensen, arbeidskapasiteten, tempoet og ikke minst grintaen var til å ta og føle på.


Etter jul falt imidlertid prestasjonene såpass at han var ute av førsteoppstillingen i et par måneder. Men Sandro kom tilbake med bravur, og var helt avgjørende på oppløpssiden. Den fysiske formen var tilbake, og med det også evnen til å være avgjørende. Målet på overtid mot Lazio ble vendepunktet i scudettokampen. Sammen med de to målene mot Verona, utløste dette den reneste eufori i italiensk media, og Tonali fikk blant annet karakteren 10 i sesongvurderingen hos Milannews.it. Det er selvsagt en overdrivelse. Tonalis sesong har hatt sine oppturere, men også sine nedturer.


Nylig uttalte Sandro til italiensk media at han aldri kommer til å forlate Milan. Det er bare å håpe at han holder ord. For da går vi en lys fremtid i møte.


Karakter: 7


Grazie Sandro!


340 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page