top of page

sesongvurdering: Rafael Leao

Oppdatert: 8. jun. 2022


I mesteparten av mitt liv som milanista har navnet AC Milan blitt forbundet med angrepsspillere i verdensklasse - fra van Basten og Gullit, via Savicevic og Weah til Kaka og Shevchenko. Men det begynner å bli en del år siden vi sist så en offensiv spiller av verdensklassekaliber i klubben. Vi måtte nøye oss med the one-trick-pony over alle one-trick-ponies Suso, samt andre angrepsspillere jeg ikke lenger husker navnet på en gang.

I år har vi imidlertid fått de første tydelige glimtene av en ny "craque" - Rafael Leao.


Rafa var Maldini og Massaras først store signering som sportsdirektører i Milan (23 mill euro). Potensialet var åpenbart, men det ble med øyeblikkene i de første to sesongene. Årets sesong har også til dels vært preget av variable prestasjoner, men Rafa leverer mer og mer stabilt, og på oppløpssiden var han fullstendig eksepsjonell, med 3 mål og 6 assist på de siste 6 kampene var han helt avgjørende for at scudettoen havnet i den rødsvarte delen av Milano. En mot en er han ustoppelig - en eksplosiv kraftpakke av akselerasjon og teknikk som vi ikke har sett siden Kaka løp rundt på San Siro. Leao endte suverent i toppen av antall vellykkede driblinger i årets Serie A med 163, 11 mål og 8 assist.


Rafa har fortsatt litt å gå på hva gjelder stabilitet, og både i beslutningstagen og avslutninger har han stort forbedringspotensial. Tar han de siste stegene på disse områdene, så vil vi ha en fantastisk venstreving i årene som kommer. Så spørs det bare om Milan kan vokse like raskt som Rafa. Allerede i sommer vil nok gribbene begynne å sirkle, og Milan har en jobb å gjøre med å få fornyet kontrakten hans innenfor økonomisk forsvarlige rammer.


Karakter: 7,5


Grazie Rafa!

329 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page