top of page

Sesongvurdering: Mike Maignan

Oppdatert: 6. jun. 2022


I løpet av forsommeren vil jeg gjøre en vurdering av sesongens prestasjon for hver spiller i vårt scudettovinnende lag. Dere har sikkert lest flere slike allerede, men mange har etter mitt syn vært alt for preget av euforien etter søndagens tittelvinnende kamp mot Sassuolo. Kanskje er jeg for nøktern, kanskje ikke. Ta diskusjonen i vårt forum!


Først ut er vår nye franske målvaktskjempe Mike Maignan.


Hvem hadde trodd at ingen milanista skulle savne fenomenet Gianluigi Donnarumma under årets sesong? Fra dag èn har den 26 år gamle franske målvakten fra Cayenne selvsikkert visket ut minnet av Gigio, og vist målvaktsprestasjoner som har brakt ham inn i diskusjonen om hvem som er verdens beste i sin posisjon. 17 rene bur, og bare 31 innslupne mål er fasiten etter årets sesong. Fortjent vinner av årets målvakt i Lega Serie As offisielle kåring.


Alltid topp konsentrert, velposisjonert, reaksjonssterk, med veltimet feltspill, god langpasningsfot, gode kommunikasjonsevner, og en vinnermentalitet av en annen verden. Prestasjonene har imidlertid ikke vært perfekt. Vi husker blant annet blemmen mot Salternitana, og andre enkelthendelser der han ikke har prestert optimalt. Men sesongen setter under ett har han levert godt over forventning. Kjøpet av Mike har kanskje vært Maldini og Massaras mest treffsikre, og det i posisjonen som kanskje er vanskeligst å fylle.


Karakter: 7,5


Grazie Mike!

348 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page