top of page

Rekordsterke MilanHelt siden fotballen startet opp igjen etter corona-pausen har Milan vært i kjempeform, men etter 27 Serie A kamper uten tap, brøt Juventus rekken seks dager inn i nyåret. Selv om Milan sine 304 dager uten tap i ligaen er en stor prestasjon var de ikke en gang halvveis til å ta sin egen rekord på 58 kamper, satt fra 1991 til 1993.

Men foruten denne rekken, har Milan slått flere rekorder og statistikker som setter denne sterke perioden og sesongstarten i perspektiv.Milan har skåret i 37 ligakamper på rad, og er nå kun 7 kamper unna å slå Juventus sin ligarekord på 44.

Med to mål eller mer i 16 av de første 17 kampene av sesongen har Milan gjort noe ingen lag i Serie A har gjort før.

Etter 15 seriekamper sto Milan med 37 poeng, som den beste starten de har hatt siden 3 poeng per seier ble innført.

Milan har startet med de to yngste startelleverne i Serie A (siden Opta startet datainnsamlingen i 2004) i denne sesongens kamper mot Spezia og Sassuolo, som snittet på 22 år og 287 dager og 22 år og 313 dager.

Milan har også den yngste stallen i årets Serie A sesong med en snittalder på 23,7 år.Zlatan ble i 19-20 sesongen den eldste spilleren til å skåre minst 10 mål i en Serie A sesong etter ankomsten i januar, men den rekorden ble slått av han selv da svensken etter kun 6 spilte kamper i denne sesongen, nok en gang sto med 10 nettkjenninger.

Rafael Leao skåret det raskeste målet i Serie A sin historie da han sendte Milan i ledelsen etter kun 6 sekunder mot Sassuolo like før jul.

Calhanoglu står oppført med flest "key passes" (59) blant spillere i de fem største ligaene i Europa denne sesongen.


En annen artighet er at med Daniel Maldini sine innhopp i Juve- og Torino-kampene, var den den 1000. og 1001. gangen en Maldini spilte en kamp i i italiensk toppseriefotball. Cecare Maldini spilte 347 kamper, Paolo spilte 647 og Daniel står nå oppført med 7.


Kilder: Opta, whoscored, transfermarkt

209 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page