top of page

«Røde» Milan


Tre røde kort etter to runder og landslags pause. Vi ser på Milans «røde» statistikk de siste ti sesongene.

59 Kun seks (!) lag har spilt samtlige av disse ti sesongene i Serie A, og av disse topper Lazio med 87, Roma med 64 og Milan med 59 røde kort. Juventus og Napoli har henholdsvis 39 og 43, men har kun spilt ni av de ti siste sesongene på øverste nivå.

6 Den med flest røde kort for «rossoneri» denne perioden er Massimo Ambrosini. Selv om han bare spilte syv av disse sesongene i Milan, rakk han å pådra seg seks utvisninger for klubben. Totalt i hans karriere på San Siro fikk han elleve røde kort på 392 seriekamper.

13 – I katastrofe-sesongen 14/15 presterte de rød-sorte å få hele tretten røde kort, fordelt på elleve spillere. Kun en gang de siste ti sesongene har en klubb i Serie A pådratt seg flere utvisninger på en og samme sesong, og det var Atalanta med fjorten i fjor. Juventus og Roma som endte på første- og andreplass fikk kun fem røde kort hver, og nærmest Milan, med ni kom Lazio, Sassuolo og Atalanta.

3 – I fjor og sesongen 07/08 fikk Milan kun tre røde kort. Det samme som man altså har etter kun to serierunder i år.

10 – Dårligste ligaplassering denne perioden var 10. plass i 14/15. Da endte man som tidligere nevnt opp med 13 røde kort.

5 – Beste plassering var når Milan hentet hjem Scudettoen i sesongen 10/11. Da ble det kun fem røde kort.

5,9 – Milan har et snitt på 5,9 røde kort de siste ti sesongene. Snittet til ligavinnerne ligger på 4,4, mens de som har havnet helt sist i Serie A under denne perioden har snittet på 8,0.

Konkluderer med at Milan ikke sliter særlig mer en andre med disiplinen. Årene 2012-15 (28 røde kort) trekker opp snittet, men utover det så ligger Milan nokså likt de andre topplagene man ønsker og sammenligne seg med.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page