top of page

Paletta: Vi er en strålende gruppeHardhausen Gabriel Paletta har gjort seg selv til en viktig mann for Vincenzo Montella. 

Gabriel Paletta kom tilbake til Milan i sommer etter et utlån hos Atalanta forrige sesong og har kriget seg til en plass i startelleveren. Bortsett fra kampen mot Napoli hvor han var suspendert (rødt kort i premieren mot Torino) har 30-åringen startet samtlige kamper i midtforsvaret.

«Vi har jobbet mye sammen som en gruppe under den nye manageren, og spiller mer som et lag denne sesongen. Vi prøver å spille slik Montella ønsker og jeg syns vi har klart det relativt godt så langt. Det er viktig å fortsette i samme spor, vi viser en god innstilling og ønsker å forbedre oss ytterligere.»

Midtstopperen delte sine tanker om helgens motstander fra Firenze.

«De har jobbet med det samme laget over en lengre periode og de har noen gode spillere. Hvis vi er like fokuserte som vi har vært i de to siste kampene har vi likevel en god mulighet til å få med tre poeng hjem til Milano.»

Milan står med to smultringer på rad og Paletta har bidratt sterkt til det.

 «Vi har gjort det bra og vi får solid hjelp fra midtbanen. Når angrepsspillerne også tar del i forsvarsarbeidet blir det enda bedre. Vi er fornøyde med å ikke slippe inn mål slik vi har klart de to siste kampene, og vi satser på å fortsette i samme spor. Jeg trenger å spille mye for å komme inn i rytmen og det hjalp å spille mange kamper i sommer. Alle ønsker å representere landslaget, og den muligheten pleier å komme om man presterer på klubblaget.»

I et lag med mange unge spillere er Paletta en av veteranene.

«Når man er en av de mer erfarne spillerne er det viktig å gi gode råd til ungguttene. Jeg tror det viktigste er å vise de den riktige innstillingen og mentaliteten og gå foran som et godt eksempel.»

Gianluigi Donnarumma er kanskje den mest lovende av alle Milans unge spillere.

«Han er en strålende spiller. Han ønsker alltid å forbedre seg og det er en viktig egenskap. Han har allerede gjort en strålende jobb i en ung alder. Han hører på rådene vi gir ham og det er en veldig god egenskap.»

Legenden Hernan Crespo gikk nylig ut og hyllet Paletta sin seriestart for Milan.

«Snakket Crespo fint om meg? Han er en venn og hjalp meg mye da jeg først kom til Parma. Jeg takker ham om det er sant at han har omtalt meg som en stor spiller.»

Milan har hentet flere søramerikanske spillere denne sommeren.

«Det er flere søramerikanere i troppen nå, og det setter jeg pris på. Vi går godt sammen og vi er en solid gruppe. Vi hører en del på musikk før trening, noe som skaper en god atmosfære.»

Bautaen er litt mykere på hjemmeplan enn ute på banen.

«Familien min er veldig viktig for meg. Min kone er gravid med vårt andre barn, og sønnen vår har allerede begynt å sparke baller rundt forbi. Jeg må dog si at han foretrekker å leke med bilene sine.»

Paletta begynner å dra på årene, men har ingen spesielle planer for fremtiden.

«Jeg liker å ta dag for dag. Jeg ønsker bare å gjøre mest mulig ut av denne erfaringen og jeg vil være lykkelig i Milan sammen med familien min.»

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page