top of page

overgangsnyttEierskiftet satte bremser på Milans aktivitet på overgangsmarkedet. Da Maldini endelig skrev under lovet han å ta igjen det tapte. Og nå har pollettene begynt å rulle for alvor.


Først av alt har Milan sikret seg leiesoldatene Alessandro Florenzi og Junior Messias permanent fra henholdsvis Roma og Crotone. Hvorvidt sistnevnte vil bli å se i Milandrakt til høsten er foreløpig noe usikkert. Enkelte spekulerer i om han kommer til å selges videre. Selv har jeg inntrykk av at Pioli liker troppspillere med den mentaliteten han utviser, så skal jeg våge meg på en gjetning så tror jeg han blir i Milan inntil videre.


Milan var lenge i forhandlinger med Lille om en overgang for den nederlandske midtstopperen Sven Botman. Men et Newcastle nyrike på oljepenger ble for fristende, og Milan måtte se seg slått på mållinjen. Nå har Milan vendt øynene mot nye kandidater for å forsterke forsvaret. Hvem disse er, er foreløpig uklart. Spekulasjonene er derimot mange, men få virker særlig velinformert om hva som står på Maldini og Massaras liste.


Det som imidlertid er helt sikkert, er at Milan er i forhandlinger med Club Brugge om en overgang for den 21 år gamle angrepsspilleren Charles De Ketelaere. I dag ble Milan enig om en femårskontrakt med spilleren og en lønn på 2,5 mill euro. Nå gjenstår det bare å bli enig med den belgiske klubben om en overgangssum. Milan har så langt levert et bud på 25 mill euro, men det må nok heves til et bud totalt verdt rundt 35 mill euro. Det spekuleres i om Milan vil tilby en viss prosent av et eventuelt videresalg, samt inkludere noen ungdomsspillere (Jungdal, Roback) for å komme i mål. Den eneste usikkerheten her er om Milan igjen vil måtte se seg slått av rike PL jyplinger. Leeds og Leicester skal være interessert, og førstnevnte har allerede gitt et bud som tilfredsstiller Brugges krav. Milan på sin side må satse på at det momentum klubben har skapt seg med scudettoen og CL-spill neste år er nok til å vippe spillerens vilje i sin favør. Så langt tyder mye på at nettopp det er tilfellet. Men som vi alle vet, er ingenting sikkert før medisinske undersøkelser er booket.


En annen ting som er sikkert er at Milan forhandler med Chelsea om et lån av Hakim Ziyech. Disse forhandlingen virker imidlertid til å gå svært sakte. Ikke bare må marokkaneren være villig til å gå ned i lønn, men Milan må også bli enig med Chelsea om hvorvidt lånet skal være knyttet til en kjøpsrett eller kjøpsforpliktelse, og hva en eventuell overgangssummen skal ligge på. Foreløpig tyder den informasjonen vi har fått tilgang til at det fortsatt er stor avstand mellom tilbud og krav i så henseende. Det er også usikkert om Milan kommer til å gå for Ziyech i tillegg til De Ketelaere, eller om det kun er en av dem som vil prioriteres.


Frank Kessiè har i disse dager blitt presentert som ny Barcelona-spiller. Milan har lenge ønsket å erstatte ham med portugiseren Renato Sanches. Lenge virket det som om overgangen var en formalitet, men så kom eierskiftet, og Psg ansatte sportssjefen og treneren som tok portugiserens klubb til seriemesterskapet i Frankrike i fjor. Dermed meldte de seg på i kampen, og spilleren så ut til å glippe. Nok en Botman-saga med andre ord. De siste meldingene har imidlertid vekket et lite håp om at Sanches likevel kan bli å se i Milandrakt. Interessen fra Psg skal ha avkjølt seg noe etter at de hentet midtbanespilleren Vitinha fra Porto. Nå må de sannsynligvis kvitte seg med en eller to sentrale midtbanespillere for å få plass til Sanches i troppen. Milan har derfor booket nytt møte med agenten til Sanches, i et siste forsøk på å overbevise ham om å komme til Milan.


Til slutt vil jeg kort oppsummere status for spillere som er aktuelle for å forlate Milan. Som vil allerede meldte for en stund siden er Lorenzo Colombo klar for Lecce på lån med kjøpsforpliktelse. Milan har imidlertid sikret seg tilbakekjøpsklausul. Et annet stort talent Daniel Maldini er på sin side også i forhandlinger om utlån. De mest aktuelle kandidatene er Spezia og Hellas Verona. Spezia skal også være interessert i å hente Mattia Caldara på lån med kjøpsopsjon. Ellers er det klart at lånet av Tiemoue Bakayoko fra Chelsea avsluttes ett år før tiden. Franskmannens sesong har vært en stor skuffelse, og med så høy lønn var dette utfallet skrevet i stein.


Sommerens overgangsmarked er alltid spennende å følge. Det er en jungel av spekulasjoner å forholde seg til, og vinden skifter stadig retning. Den ene dagen er en spennende spiller klar for klubben man elsker - den neste er overgangen kapret av klubben man hater. Etter at vi fikk erfare det siste med Sven Botman, er håpet nå at vi snart også kan få oppleve det første.

376 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page