top of page

Offisielt: Borini klar for Milan


Milan har i dag presentert Fabio Borini som sin siste tilvekst.

Italieneren kommer på lån fra engelske Sunderland, som rykket ned fra Premier League i vår. På 26 seriekamper ble det kun 2 mål på 26-åringen.

Borini landet i Italia onsdag kveld og har i tur og orden gjennomgått de medisinske og fysiske sjekkene, samtidig som avtalen mellom klubber og spiller har blitt ferdigstilt. Han kommer på lån fra Sunderland og Milan forplikter seg til å hente Borini permanent neste sommer. Overgangssummen er ikke bekreftet, men det er ventet at Milan betaler € 1 million for lånet og € 5.3 millioner når overgangen blir gjort permanent 30. juni neste år.

Fabio Borini startet sin karriere i Bologna, men allerede som 16-åring forlot han hjemlandet og satte kursen for England og Chelsea sitt ungdomsakademi. Etter to år i Londonklubben, hvor han var på ett meget vellykket lån i Swansea våren 2011, signerte Borini for Parma og vendte dermed tilbake til Italia. Han rakk imidlertid ikke å spille en eneste kamp for klubben før turen gikk videre til Roma på ett nytt utlån. I den evige stad scoret unggutten 9 seriemål og ble som en del av avtalen signert permanent for € 7.6 millioner vinteren 2012.

Det ble en meget god handel for Roma, som sommeren etter solgte Fabio Borini til Liverpool for € 13.3 millioner. Her ble han gjenforent med Brendan Rodgers, manageren fra både Chelsea sitt juniorlag og fra tiden i Swansea.

I Liverpool klarte aldri Borini å krige seg til en fast plass på laget, og forlot Merseyside-klubben allerede etter en sesong. Videre gikk turen til Sunderland på lån, og han scoret 7 ganger på 32 seriekamper i 13/14-sesongen. Det var nok til at de la € 10.7 millioner på bordet og signerte en femårs-avtale med angriperen.

Forrige sesong ble som nevnt ingen høydare, hverken for Sunderland eller Borini. Vi håper at han finner tilbake til seg selv og viser seg som ett godt offensivt alternativ for Vincenzo Montella og Milan. I Fabio Borini har klubben fått en spiller som kan bekle alle de offensive plassene, har fart i beina og vet hvor målet står.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page