top of page

Nytt år – Nye muligheter


Det sies at et nytt år gir nye muligheter, og det er nok få steder dette er mer synlig enn i fotballverdenen. Overgangsvinduet er en tid for endringer, både på godt og vondt – men vi håper selvsagt at endringene blir til det bedre. Etter en skadefylt høst, med spillere som blant annet Mateo Musacchio, Mattia Caldara, Davide Calabria, Lucas Biglia, og Giacomo Bonaventura på skadelisten – flere av dem over lengre tid – har det ikke vært noen stor overraskelse at Milan ønsker seg friskt blod til spillerstallen i år.

Dessverre gikk overgangsplanene rundt førstehåpet Zlatan Ibrahimovic i vasken før jul, tett fulgt av den nye UEFA-dommen angående brudd på Financial Fair Play-reglementet, som gir mindre økonomisk spillerom i tiden fremover. Og etter et skuffende tap mot Juventus i supercupen spilt i Saudi-Arabia er det nok mange som ønsker seg noe som får opp humøret.


Det har lenge vært ryktet at utlånsspilleren Gonzalo Higuaín kommer til å overføres til Chelsea, og med en bekreftet leieavtale mellom Chelsea og eierklubben Juventus i havn*, blir det viktig å fylle tomrommet. Førstevalget sies å være Genoas Krzysztof Piatek, og til tross for en noe stiv pris blir det spennende å se om den unge polakken blir et jevnlig syne på San Siro fremover.

For oss her i Norge er det gjerne litt ekstra morsomt med ryktene om interesseren for den norske landslagskapteinen Stefan Johansen, men til tross for gode resultater forrige sesong har Johansen dessverre ikke så mye å vise til så langt denne sesongen, med lite banetid. Med kontrakt frem til sommeren vil han likevel ikke være relevant før til høsten igjen.


Men man kan ikke spille fotballkamp kun med rykter, og frem til overgangsstøvet legger seg – og ikke minst frem til nyanskaffelsene har fått vist hva de har å komme med på en ny hjemmebane – finnes det også andre ting man kan finne på for å holde humøret og fotballstemningen oppe.

Har du lagt inn et veddemål i Milans favør til neste kamp? Hvis ikke, kan et nytt år være tiden å prøve seg på. Det finnes også andre måter å prøve fotballykken på, som for eksempel en fotballinspirert spilleautomat som Bicicleta, tilgjengelig fra casino spill Norge. Hvem liker ikke litt spenning i hverdagen?

Men hvis spill ikke er tingen for deg, kan det for eksempel være en idé å få med seg dokumentaren The Lord of Milan, som handler om den engelske AC Milan-grunnleggeren Herbert Kilpin. Etter en suksessfylt kinoturné i England, Italia og Kina er filmen tilgjengelig på DVD fra 24. januar – som også ville vært Kilpins 149-årsdag. Kilpin var glemt i en årrekke, før en gruppe supportere bestemte seg for å vekke minnet hans til live igjen, og gi ham anerkjennelsen han fortjener.

Dokumentaren avdekker ny informasjon om Kilpin og gruppen som gjenoppdaget ham, og vant to priser under FICTS’ (Federation Internationale Cinema Television Sportifs) filmfestival i november 2017. Så selv både januar og våren fremover er tiden for fornyelse, kan det være verdt å ta en titt på fortiden også.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page