Milan knytter seg til SuperligaenPå sin egen hjemmeside har Milan annonsert at de sammen med 11 andre Europeiske klubber har knyttet seg til planen om en europeisk superliga.


I innlegget skriver de at de sammen med Arsenal , Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham Hotspur er de stiftende klubbene er ligaen og at 8 andre klubber skal bli tatt inn senere og utgjøre Superligaens 20 lag. Ligaen vil være lukket og utenfor alle andre europeiske seriesystemer. Kun 5 av plassene kan andre klubber kvalifisere seg til, mens 15 av lagene (de tolv stiftende og tre til) vil bli værende sesong etter sesong. I tillegg vil klubbene motta 3,5 mrd euro kun for å delta i ligaen. Ligaens fremste ledere er Real Madrid president Florentino Perez, styreleder i Juventus Andrea Agnelli og Manchester United styreleder Joel Glazer.


"Vi vil hjelpe fotballen på hvert nivå og ta den til dens rettmessige plass i verden. Fotball er den eneste globale sporten i verden med over 4 milliarder fans og vårt ansvar som store klubber er å respondere på deres ønsker" uttaler Agnelli i pressemeldingen.


Planen om Superligaen har allerede fått hard kritikk i sosiale medier, blant sportsjournalister og fans som mener ideen går imot fotballens ideer og verdier. Store klubber som Bayern Munchen, Borussia Dortmund, RB Leipzig, PSG og Porto har valgt å ta avstand fra Superligaen. UEFA, FIFA og diverse europeiske ligaer har også truet med at spillere og klubber kan miste sin rett til å spille i deres turneringer og ligasystem om man skulle delta i Superligaen.


Ingen annen uttalelse fra klubben har kommet og ikke noen uttalelse fra spillere eller trenere i Milan heller for øyeblikket.


Hva er deres tanker?
353 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle