top of page

Milan knytter seg til SuperligaenPå sin egen hjemmeside har Milan annonsert at de sammen med 11 andre Europeiske klubber har knyttet seg til planen om en europeisk superliga.


I innlegget skriver de at de sammen med Arsenal , Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham Hotspur er de stiftende klubbene er ligaen og at 8 andre klubber skal bli tatt inn senere og utgjøre Superligaens 20 lag. Ligaen vil være lukket og utenfor alle andre europeiske seriesystemer. Kun 5 av plassene kan andre klubber kvalifisere seg til, mens 15 av lagene (de tolv stiftende og tre til) vil bli værende sesong etter sesong. I tillegg vil klubbene motta 3,5 mrd euro kun for å delta i ligaen. Ligaens fremste ledere er Real Madrid president Florentino Perez, styreleder i Juventus Andrea Agnelli og Manchester United styreleder Joel Glazer.


"Vi vil hjelpe fotballen på hvert nivå og ta den til dens rettmessige plass i verden. Fotball er den eneste globale sporten i verden med over 4 milliarder fans og vårt ansvar som store klubber er å respondere på deres ønsker" uttaler Agnelli i pressemeldingen.


Planen om Superligaen har allerede fått hard kritikk i sosiale medier, blant sportsjournalister og fans som mener ideen går imot fotballens ideer og verdier. Store klubber som Bayern Munchen, Borussia Dortmund, RB Leipzig, PSG og Porto har valgt å ta avstand fra Superligaen. UEFA, FIFA og diverse europeiske ligaer har også truet med at spillere og klubber kan miste sin rett til å spille i deres turneringer og ligasystem om man skulle delta i Superligaen.


Ingen annen uttalelse fra klubben har kommet og ikke noen uttalelse fra spillere eller trenere i Milan heller for øyeblikket.


Hva er deres tanker?
355 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Jeg har ingen tro på at dette kommer til å skje. Dette er et forhandlingsutspill overfor et UEFA som skriker etter reformer. Det er så mange aktører med tyngde som ikke vil tillate dette. Det være seg nasjonale forbund, tv-selskapene, m.fl. Jeg kan virkelig ikke se for meg at dette kommer til å bli virkelighet.

Like
bottom of page