top of page

«Milan kan nå Champions League»


Carlo Ancelotti fremmer mange tanker om Milan i et intervju med La Gazzetta dello Sport (les hans mening rundt Gattuso sin inntreden i klubben her). Milan-legenden ser bl.a. muligheter for Champions League, men innser at Roma og Lazio vil gi Rossoneri en utfordring.

Ancelotti ser ikke mye råd han kan gi til sin tidligere midtbanekriger «Han kjenner til det meste. Det gamle ordtaket «Når det er kaldt, dekk det til» er alltid gyldig. Det samme gjelder når vi har ballen i laget, kan ikke motstanderen ha den. Disse virker kanskje noe banale, men de er fundamentale prinsipper i fotball. Og kanskje mer enn bare det.»

Velkjent introduserte Ancelotti «juletre»-formasjonen 4-3-2-1, og Gattuso sin inngang til 4-3-3 er ikke helt ulik. «Clarence Seedorf og Kaka hadde forskjellige karakteristikker enn Hakan Calhanoglu og Suso, men ønsket om å styrke midtbanen og det å la en mann på topp krige mot forsvarerne til motstanderne er fortsatt der. Midtbanespillerne sine dype løp utgjør forskjellen. Så du Jack Bonaventura mot Samp? Et perfekt løp inn i boksen for å møte innlegget fra høyre! Og hvor hardt løper ikke Davide Calabria?

«Rino trykket på de riktige knappene. Lucas Biglia kunne ikke ha endt opp som en flopp etter å ha spilt så bra for Lazio. Rino motiverte ham, hadde innspill, og nå kan du se at det fungerte. Bakerst beveger også Leonardo Bonucci og Alessio Romagnoli seg i godt samspill. Dette Milan-laget slipper inn veldig få mål fordi de er en solid enhet der alle hjelper til.

«Gattuso sin oppførsel på sidelinjen er hans måte å bli en del av kampen. Hvis han var en utenlandsk trener ville de sagt at han var en karakter. I fotball er substans det eneste som teller. Rino gjenopplivet Milan, og gav de en stil og identitet. Jeg er glad på hans vegne og alle tilhengere av Rossoneri – noe som inkluderer meg.

«Slik jeg kjenner Rino søker han alltid perfeksjon. Så utrolig mange ganger ropte han på gode spillere som Seedorf, Kaka eller Pippo Inzaghi! Det var alltid han som ledet presset. Stol på meg, Rino tar ingenting for gitt.

«Milan kan nå Champions League hvis de fortsetter i dette tempoet, men vi må samtidig ikke putte for mye press på ham. Rino vil være avhengig av at de foran sliter noe mer, og man må være klare hvis Roma, Lazio eller Inter har problemer. Ser vi på hvor laget var for en stund tilbake, er det at man snakker om en mulighet for Champions League alene et imponerende resultat.

«Å ende foran Inter ville være en massiv bragd, men på dette tidspunktet sliter de så mye at det ser ut til at Milan må jakte Roma eller Lazio for å nå en topp 4 plassering.»

Ancelotti ble også spurt om å sende en beskjed til Gattuso. «Han er som en bror for meg, så vi snakker mye uansett. Vi har delt så mye. Jeg sier, fra bunnen av hjertet, at hans suksess også føles som min egen. Jeg sier til ham: Ta til deg all ros som kommer din vei, men ikke tenk på det for lenge. Og husk at de som gir deg komplementer i dag, er klare for å kritisere deg i morgen.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page