top of page

Milan får likevel delta i Europa


Etter at Milan anket dommen om utestengelse fra Europa og i de siste dagene har vært i møter CAS skal dommen være trukket tilbake.

Det var Sky Italia som første rapporterte at Milan har overbevist idrettens domstol, CAS, om at UEFAs tilmålte straffen var for streng, sett opp mot tidligere avgjørelser tatt i lignende saker. Det betyr at Milan likevel kan delta i Europa League denne sesongen! I et offentlig dokument utgitt fra CAS vedtas det at dommen annulleres, og at saken må tas opp til ny drøfting i UEFA for å komme med en mer passende dom. I CAS uttalelse kommer det frem at Milan har brutt reglene for financial fair play, men at den tilmålte straffen ikke er rettferdig. CAS avslo Milans ønske om at det skulle fattes en avtale i forbindelse med dagens dom, og Milan må nå komme til enighet med UEFA om en akseptabel straff.

I rapporten heter det seg at avgjørelsen fra UEFA ble fattet på feil eller ufullstendig grunnlag, ettersom man ikke kunne ha alle nødvendig fakta i det avgjørelsen skulle tas. Den nåværende finansielle situasjonen skal ha spilt en avgjørende rolle for dommen, og Elliotts overtagelse har vært av stor betydning om man leser rapporten. Den endelige avtalen skal nå gjøres med UEFA, ettersom CAS mener de er i en bedre posisjon for å ta en slik avgjørelse. Utestengelse fra europeiske turneringer er utelukket som et alternativ, og sannsynligvis vil klubben ende opp med en økonomisk sanksjonering som utfall.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page