Månedsoppdatering: September

Sesongen er endelig kommet skikkelig i gang og vi oppsummerer september måned med å se tilbake på kampene, tabellposisjonen og hvilken spiller som har prestert best.

Resultater:

Milan – Udinese 0-1 (Serie A) September startet på verst tenkelig måte. Udinese hjemme skulle være en mulighet til å slå tilbake etter tapet mot Napoli, men det stemte overhodet ikke for Montellas menn i dette oppgjøret. Milan styrte kampen, men i motsetning til i de to første kampene ble det lite sjanser ut av det. Helt på tampen gjorde Abate en litt slett markeringsjobb i boksen og plutselig gikk gjestene opp i 1-0 og Milan maktet aldri å komme tilbake.

Sampdoria – Milan 0-1 (Serie A) Heller ikke i dette oppgjøret gnistret det av Milans angrepsspill, men sett bort fra et par Doria-sjanser var forsvarsspillet solid. Til pause hadde det vært jevnspilt, men Sampdoria hadde vært det beste laget. Etter omlag en times spill kom Bacca inn på banen og a våknet Milan for alvor. Plutselig kom man til sjanser og ble snytt for flere straffespark. Uttellingen lot dog vente på seg frem til colombianeren ble spilt igjennom på slutten. Alene med Viviano var han iskald og dermed sikret Milan tre poeng.

Milan – Lazio 2-0 (Serie A) Det kunne se ut til at Milan tok med seg bra med selvtillit fra oppgjøret mot Sampdoria og det ble en strålende forestilling i hjemmekampen mot Lazio. Det startet riktignok litt svakt, men Milan kom raskt inn i det og dominerte stort sett kampen igjennom. Bacca var tilbake fra start og brukte en liten halvtime på å sende Milan i ledelsen, og det kunne fort vært mer til pause. Avgjørelsen falt dog ikke før et godt stykke ut i andreomgang, når Niang skaffet en straffe og satte den sikkert i mål.

Fiorentina – Milan 0-0 (Serie A) Den defensive tryggheten virket å være på plass i Milans bakre rekker etter å ha holdt nullen mot Sampdoria og Lazio, og det så ut til å være det viktigste også mot Fiorentina. Nullen kunne riktignok røket når Calabria klønet det til og laget et straffespark, men Ilicic maktet ikke å overliste Donnarumma. Derfra og ut var Milan kanskje nærmest scoring og helt på slutten kom Luiz Adriano gjennom alene med keeper, men brasilianeren ble lagt i bakken og utrolig nok lot dommer Orsato spillet fortsette. Dermed endte det 0-0 på Artemio Franchi.

Tabellposisjon:

Inngangen til september: 11. plass

Utgangen av september: 6. plass

Det er fortsatt tidlig på sesongen og tabellplasseringen etter to serierunder sa ikke veldig mye om hvordan man leverte i august, da kampen borte mot Napoli alltid er tøff. Sjetteplass etter seks serierunder sier dog noe mer, og med Inter ett poeng foran på tredjeplass må Milan sies å henge godt med for øyeblikket.

Prestasjoner:

Tap mot Udinese er fryktelig svakt, men sett bort fra dette arbeidsuhellet har det vært en god måned for Milan. 270 minutter uten å slippe inn mål, en bunnsolid seier mot et såpass godt lag som Lazio og syv poeng på de siste tre kampene er bra. Poeng på Artemio Franchi er noe man hadde akseptert om man fikk tilbudt det på forhånd, og med den kontrollen Milan har hatt på de siste kampene må vi si oss fornøyd med prestasjonene i september, selv om man absolutt burde tatt tre poeng mot Udinese.

Månedens spiller:

Det er mange spillere som har levert solide prestasjoner denne måneden, og det var en rekke kandidater til prisen som månedens spiller for september. Stopperparet Paletta og Romagnoli har levert godt og Bacca har igjen vist sin verdi for laget, men den som har levert aller best er Gianluigi Donnarumma. Keeperen kunne ikke gjøre nevneverdig med tapet mot Udinese, men har ellers vært strålende. Holdt nullen i tre kamper på rad, levert et par redninger i ypperste verdensklasse og vist en stabilitet man nok aldri har sett fra en 17 år gammel keeper før. Ender september med 6,75 på vår børs og er selvskreven som månedens spiller.

Statistikk:

September:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde):Bacca – 2Suso – 1Calabria – 2Niang – 1Kucka – 1Lapadula – 1 Bonaventura – 1 Donnarumma – 1 Bacca – 1 Montolivo – 1 Locatelli – 1 Antonelli – 1

Totalt:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde):Bacca – 5Suso – 2Paletta – 1|1Niang – 2Niang – 1Kucka – 1|1Suso – 1Abate – 1Niang – 1|1 Bonaventura – 1Calabria – 2 Kucka – 1Gomez – 1 Romagnoli – 1 Suso – 1 Bonaventura – 1 Lapadula – 1 Donnarumma – 1 Bacca – 1 Montolivo – 1 Locatelli – 1 Antonelli – 1