Månedsoppdatering – Mars

Mars måned er relativt kort i italienske fotball og ble ikke noen spesielt god opplevelse for Milan. Vi oppsummerer måneden her, ved å se tilbake på kampene, tabellposisjonen og kåring av månedens spiller.

Resultater:

Milan – Alessandria 5-0 (Serie A)

Milan hadde 1-0 å gå på fra det første oppgjøret, og det ble aldri spennende i returen. Menez satte inn 1-0 etter 20 minutter, og når han scoret sitt andre etter 40 hadde også Romagnoli nettet. Etter hvilen var Romagnoli igjen frempå foran mål, uten at han ble akkreditert scoringen da den ble satt i mål av en forsvarsspiller. Balotelli ville også være med og satte inn 5-0. Dermed ble det avansement uten nevneverdige problemer og Milan var dermed klare for cupfinale mot Juventus.

Sassoulo – Milan 2-0 (Serie A)

Med seier mot Sassoulo kunne Milan bortimot sikret en topp 6-plassering og tatt opp jakten på lagene foran, men dessverre stoppet den gode trenden i denne sesongdefinerende kampen. Milan startet kampen strålende og kunne scoret både en og to ganger, men Honda klarte ikke overliste Consigli. Det ble knallhardt straffet når en innøvd cornervariant ga Duncan muligheten, og ghaneseren satte inn 1-0. Derfra og ut fikk Milan store problemer mot kontringssterke Sassoulo, og Sansone kunne sette inn 2-0 midtveis i andreomgang. Mot slutten var Milan igjen nært, men mot 10 mann maktet man aldri å finne nettmaskene og dermed ble det et nedslående tap.

Chievo – Milan 0-0 (Serie A)

Milan skulle løfte seg etter tapet mot Sassoulo, men det ble ikke all verden å juble for mot Chievo heller. De rødsorte var riktignok best, men fikk aldri overlistet Bizzarri. Ufattelig nært scoring ved Abate og deretter Bertolacci på en dobbelsjanse, men dessverre ble det med et poeng i dette oppgjøret.

Milan – Lazio 1-1 (Serie A)

En corner fant Parolo alene i boksen etter ni minutter, og landslagsspilleren stanget Lazio i føringen. Dermed fikk Milan en grusom start på kampen, men Mihajlovics menn svarte relativt raskt ved Carlos Bacca, etter strålende forarbeid fra Luiz Adriano. Derfra og ut var Milan desidert best, og kom også nærmest scoring når Bonaventura traff stolpen. Uttellingen uteble dog og dermed endte det 1-1 mot hovedstadslaget.

Tabellposisjon

Inngangen til mars: 6

Utgangen av mars: 6

I mars tok Milan 2 av 9 mulige poeng og endte med det måneden med et poengsnitt på 0,66 poeng per kamp. Det er ikke all verden fra Mihajlovic og hans menn, men poengdeling mot Lazio var ingen overraskelse. Mot Chievo burde det definitivt blitt tre, og tapet mot Sassoulo er en stor skuffelse. Med dette har Roma stukket fra i kampen om den siste CL-plassen, og Milan sakker også akterut i kampen om fjerde- og femteplassen, selv om det skal være mulig å hente inn Fiorentina. Med cupfinale mot Juventus gir også sjetteplassen EL-billett, og det meste tyder dermed på at Milan skal til Europa neste sesong.

Prestasjoner

Seieren mot Alessandria var solid, selv mot svak motstand, og så ut til å være en bekreftelse på den gode formen. Dessverre sviktet det totalt mot Sassoulo, og poengdeling mot både Chievo og Lazio gir en svak måned. Prestasjonene har dog vært forholdsvis bra, og med litt hell kunne man fint vunnet alle kampene. Hadde Honda scoret tidlig mot Sassoulo ville det sett langt bedre ut, og i de øvrige kampene var Milan best. Totalt sett en for svak måned, men laget fremstår som en relativt solid enhet.

Månedens spiller

En måned med få kamper gir et litt tynt vurderingsgrunnlag og få spillere var involvert i alle fire kamper denne måneden. Det var også få som stod frem nevneverdig denne måneden, og i det som totalt sett var en skuffende måned endte vi på Alessio Romagnoli som månedens mann. Han scoret sitt første mål for klubben mot Alessandria, og presset også frem et til. Han spilte ikke mot Sassoulo, men fremstod som solid mot både Lazio og Chievo. Trygg med ball og en solid duellspiller, sin unge alder til tross. Ender måneden med 6,33 i snitt på vår spillerbørs og gjør seg dermed fortjent til å være månedens spiller for mars.

Statistikk

Mars:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde):Menez – 2Luiz Adriano – 1Bonaventura – 2Balotelli – 1Mauri – 1Abate – 2Romagnoli – 1Honda – 1Menez – 1Bacca – 1Poli – 1Bertolacci – 1 Kucka – 1

Totalt:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde) *Serie ABacca – 16Bonaventura – 8Kucka – 8Niang – 8Honda – 8Bonaventura – 8Bonavenura – 7Niang – 4Romagnoli – 7|1Luiz Adriano – 5Bacca – 4Abate – 7Balotelli – 3Kucka – 4Montolivo – 5Alex – 2Luiz Adriano – 3Alex – 3Antonelli – 2Poli – 3Luiz Adriano – 3Menez – 2Montolivo – 2Balotelli – 3Mexes – 1Antonelli – 2Calabria – 3Bertolacci – 1Bertolacci – 1Bertolacci – 3Abate – 1Cerci – 1Donnarumma – 2Kucka – 1Abate – 1Honda – 2Boateng – 1De Sciglio – 1Mexes – 2Honda – 1Mauri – 1De Sciglio – 2Romagnoli – 1 Bacca – 2Zapata – 1 Zapata – 1 Ely – 1|1 Antonelli – 1 Niang – 1 Lopez – 1 Boateng – 1 Menez – 1 De Jong – 0|1