top of page

Månedsoppdatering – Mai


Mai har vært en ny tung måned for oss Milan-supportere. Vi oppsummerer måneden her, ved å se tilbake på kampene, tabellposisjonen og kåring av månedens spiller.

Resultater:

Milan – Frosinone 3-3 (Serie A)

Mai startet på verst mulig måte for Milan, med baklengs etter bare to minutter i møtet med Frosinone. Rett før pause ble det enda litt mørkere på San Siro da Kragl fikk sette inn et frispark fra om lag 35 meter. Like etter pause ble det nytt håp i det Milan fikk straffe, men vanligvis så sikre Balotelli klarte ikke redusere. Det tok dog ikke mange minutter før Bacca fant veien til nettmaskene. Dessverre førte svakt forsvarsspill til 1-3 kort tid etter, og selv om Milan til slutt klarte å hente seg inn til 3-3 er poengdeling mot Frosinone fullstendig uakseptabelt.

Bologna – Milan 0-1 (Serie A)

Brocchis Milan imponerte ikke voldsomt mot Bologna heller. Vertene fikk et rødt kort etter bare 12 minutter og dermed lå alt til rette for en opptur, men Milan maktet ikke utnytte det tallmessige overtaket. Det måtte et straffespark til for å finne veien til nettmaskene. Når Luiz Adriano gikk i bakken pekte dommeren på straffemerket og fra 11 meter var Bacca sikker. Det var dog ikke langt unna at Bologna utlignet og alt i alt var det ingen imponerende kamp fra Milan.

Milan – Roma 1-3 (Serie A)

Sesongens siste seriekamp ble ingen god opplevelse for Milan. Det virket som om Brocchi hadde bommet på det taktiske før kampen, og Milan ble stående høyt til tross for at Romas fremste angrepsvåpen er det enorme tempoet i bakrommet. Der ble man straffet ved en rekke anledninger, og selv om Bacca fant nettmaskene helt på tampen var Milan aldri i nærheten i en kamp som endte med 3-1-tap.

Milan – Juventus 0-0, 0-1 eeo (Coppa Italia)

Milans sterkeste prestasjon denne måneden kom i det som papiret var den vanskeligste kampen. Å slå Juventus virket som en umulig oppgave i årets Coppa Italia-finale, men Milan var det klart beste laget i store deler av kampen. Dessverre var ikke avslutningene gode nok og til tross for 18-8 i skuddstatistikken og når Juventus vartet opp med en strålende kontring i ekstraomgangene endte det med scoring for Torino-laget. Dermed ble det tap også i sesongens siste kamp, til tross for en god prestasjon.

Tabellposisjon

Inngangen til mai: 6

Utgangen av mai: 7

I mai tok Milan 4 av 9 mulige poeng i seriespillet, og endte med det måneden med et poengsnitt på 1,33 poeng per kamp. Det er ikke spesielt imponerende, og spesielt poengdelingen mot Frosinone er langt under pari. Det kostet også dyrt, da Sassoulo gikk forbi Milan på tabellen og med det tok den siste Europa League-plassen i kommende sesong. En syvendeplass er fryktelig skuffende, spesielt med tanke på hvordan man lå an ved utgangen av mars.

Prestasjoner

Brocchis ankomst løftet ikke Milan på tampen av april, og prestasjonene i mai har heller ikke vært noe å skryte av. De tre seriekampene var på mange måter katastrofalt svake, til tross for at det ble seier mot Bologna. Frosinone er et lag som skal slås, men Milan var heldige som fikk med seg poeng helt på slutten. Heldige var man også mot Bologna, og når man da slenger på et klart tap mot Roma må man kunne si at prestasjonene ikke er i nærheten av forventet nivå. Riktignok ble det levert en særdeles god kamp mot Juventus, og det er verdt å ta med seg det at man kan kjempe med de beste inn i kommende sesong. Da må kollektivet Milan løfte seg, for flere sesonger som årets orker ikke fansen.

Månedens spiller

Få spillere stod frem i veldig stor grad i mai, men unggutten Davide Calabria fikk en god avslutning på sesongen. Først spilte han en solid kamp mot Bologna, før han kom inn og serverte en fin målgivende i oppgjøret mot Roma. I Coppa-finalen mot Juventus fikk han virkelig vist seg frem med tunge løp langs høyrekanten og en fin innleggsfot. Calabria var ikke blant de som spilte mest i denne perioden, men han stod frem når han fikk muligheten og ender måneden med et snitt 6,17 på vår børs. Det holder for å bli månedens spiller i mai, og forhåpentligvis kan 96-modellen få flere sjanser neste sesong.

Statistikk

April:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde):Bacca – 3Alex – 1Mexes – 2Antonelli – 1Luiz Adriano – 1Balotelli – 1Menez – 1Calabria – 1Locatelli – 1 Kucka – 1 Luiz Adriano – 1 Donnarumma – 1 Mauri – 1 Bertolacci – 1 Calabria – 1 Romagnoli – 1

Totalt:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde) *Serie ABacca – 20Bonaventura – 9Kucka – 11Niang – 8Honda – 9Romagnoli – 8|1Bonavenura – 7Niang – 4Bonaventura – 8Luiz Adriano – 6Bacca – 4Abate – 7Menez – 4Kucka – 4Balotelli – 6Alex – 3Luiz Adriano – 4Alex – 5Balotelli – 3Poli – 3Montolivo – 5Antonelli – 3Montolivo – 2Bertolacci – 5Mexes – 1Antonelli – 2Luiz Adriano – 4Bertolacci – 1Bertolacci – 1Calabria – 4Abate – 1Cerci – 1Mexes – 4Kucka – 1Abate – 1Zapata – 3Boateng – 1De Sciglio – 1De Sciglio – 3Honda – 1Mauri – 1Donnarumma – 3Romagnoli – 1Balotelli – 1Bacca – 2Zapata – 1Alex – 1Honda – 2 Calabria – 1Antonelli – 2 Mauri – 2 Ely – 1|1 Lopez – 1 Boateng – 1 Menez – 1 Poli – 1 Niang – 1 Locatelli – 1 De Jong – 0|1

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page