Castillejo – Bennacer – Krunic – Bonaventura

Piatek – Rebic

Benk: A. Donnarumma, Begovic, Gabbia, Calabria, Paqueta, Leao, Ibrahimovic, Kessie, Suso, Calhanoglu.

Tidlig ledelse

Kampen starter i et bølgende tempo, med få visitter innenfor motstanderens boks de første ti. Etter 12. minutter derimot, stiger jubelbruset på San Siro. Rebic drar seg nedover venstre kanten og får lagt hardt inn langs bakken! På bakerste kommer Bonaventura stormende og pirker inn kampens første nettkjenning! 1-0!

De neste 20 minuttene består av få store sjanser, og mye ball fra side til side. Men etter 34. minutter spilt stilner San Siro. Tidligere Milan-spiller, Simone Verdi, slår en strøken pasning over Rossoneris bakre firer. Der har midtstopper Bremer kommet på et sugende løp og setter ballen sikkert i mål. 1-1! Ett minutt før pause, får Piatek muligheten til å sette ballen i nota, men header over målet til Sirigu.

Tyrkisk redning for Rossoneri

Andre omgangen starter i litt samme tempo som første, med lite sjanser de første minuttene. I det 65. minutt så Pioli seg nødt til å gjøre endringer, og Zlatan entret banen for Piatek. Seks minutter senere skjer det som ikke skulle skje. Ola Aina legger inn i boks, og der får Bremer stå umarkert og stange inn 1-2! Brasilianeren sin andre for kvelden! Fem minutter senere gjør Pioli sitt andre bytte for kvelden, og Bonaventura går ut for fremadstormende Leao. Calhangolu kommer også inn, i det 81. minutt, for Krunic. Nå hadde Pioli brukt opp samtlige bytter, og på papiret hadde Milan nå et offensivt lag som måtte frem.

Det legges til fem minutter overtid. Et minutt på overtiden er jubelbruset tilbake på San Siro. Formspilleren Castillejo spiller ballen til Calhanoglu utenfor sekstenmeteren. Der tar tyrkeren ett touch før han klinker ballen i vinkelen. 2-2! Minuttet senere har Milan tidenes mulighet til å punktere kampen. Leao utfordrer mesterlig på venstre kanten, og legger hardt inn foran keeper. Zlatan posisjonerer seg riktig, men bommer utrolig nok på det åpne målet. Det blir ekstraomganger i Milano.

I ekstraomgangene er det to lag som virker konsentrerte, men Torino hakke mer slitent enn hjemmelaget. Dette utnytter Milan til det fulle. I det 106. minutt tas Rebic ut for Kessie. Sekunder etter spiller sistnevnte gjennom Calhanoglu, som banker ballen til venstre for keeper og i mål. 3-2! To minutter senere står det plutselig 4-2! Castillejo slår ett hardt og presist innlegg i boks, der står Leao og legger igjen til en smart Zlatan som plasserer ballen fint til venstre for Sirigu.

Mål

Milan: Bonaventura, Zlatan, Hakan x2

Torino: Bremer x2

Det ender 4-2 til Rossoneri, og det er dermed deres femte seier på rad. Fortsatt ubeseiret i 2020. Semifinalen vil spilles mot Juventus, hvor første kamp spilles 12. februar på San Siro. Returoppgjøret blir 4. Mars på Juventus Stadium. Neste kamp for Milan er allerede førstkommende søndag, hjemme mot Hellas Verona kl. 15.00 norsk tid.