top of page

Loan Watch: OktoberVi er to måneder ute i sesongen 2017/18, og det er på tide å ta en kikk på hva Milans utlånte spillere har levert så langt. 

Alessandro Plizzari

Født: 12. mars 2000 Posisjon: Keeper Klubb: Ternana Calcio Utlånt til: 30.06.2018

17 år gamle Plizzari fikk mye oppmerksomhet i sommer. Midt i alt kaoset rundt Donnarumma signerte ungutten ny kontrakt med Milan. Selv om han tidligere har havna litt i skyggen av Gigio, er det ingen tvil om at Plizzari er et stort talent som bør få spilletid på et høyere nivå enn Primavera. Derfor tilbringer Plizzari sesongen på lån i Serie B, og det ser ut til at han allerede har etablert seg som klubbens førstevalg mellom stengene. Han har startet seks av ni kamper så langt i Serie B, og den eneste grunnen til at han ikke var på jobb i Ternana-buret de siste tre kampene var at han var opptatt med å spille for Italias U19-landslag. Det er all grunn til å anta at Plizzari blir en spiller man bør følge nøye med på i tida framover.

Andrea Bertolacci 

Født: 11. januar 1991 Posisjon: Midtbane Klubb: Genoa Utlånt til: 30.06.2018

Andrea Bertolacci har aldri klart å leve opp til de enorme forventningene mange hadde da han signerte for Milan for to år siden. Bertolacci har vært mye plaga av skader, og ikke klart å overbevise i de periodene han har vært skadefri. Kanskje kan et lån i Genoa lokke fram gnisten igjen hos den en gang så lovende midtbanespilleren. Dessverre har sesongstarten vært alt annet enn en dans på roser. Han spilte 90 minutter i de to første kampene, så ble han utvist i den tredje og måtte derfor stå over en kamp. Han var tilbake og spilte 90 minutter i Genoas 5. kamp før sesongen, før han vare ute med skade i sjette runde og satt på benken i runde sju. 15. oktober fikk Bertolacci igjen sjansen fra start, og spilte 90 minutter da Genoa slo Cagliari.

José Sosa 

Født: 19. juni 1985 Posisjon: Midtbane Klubb: Trabzonspor Utlånt til: 15.01.2018 Opsjon på kjøp

Mange hadde nok trodd at Milan skulle selge Sosa allerede i sommer, men slik gikk det ikke. I stedet for salg ble det et halvt år på lån i Tyrkia, med opsjon på kjøp. Det meste tyder på at portugiserens tid i Milandrakta er forbi, og det ser ut til at Sosa trives med å være tilbake i Süper Lig. Han har spilt 90 minutter i samtlige kamper siden han kom til Trabzonspor, og står så langt med to assists.

Carlos Bacca 

Født: 8. september 1986 Posisjon: Spiss Klubb: Villarreal Utlånt til: 30.06.2018 Opsjon på kjøp

En annen mann mange trodde skulle bli solgt i sommer, er Carlos Bacca. Spissen passet ikke inn i Montellas spillestil, og var selv opptatt av mest mulig spilletid med tanke på å få bli med til VM neste sommer. Etter en sommer med rykter alle veier, endte colombianeren opp på lån i Villarreal, som også har opsjon på kjøp. Han fikk en god start i årets La Liga, med to mål på de fire første kampene. Den siste måneden har det imidlertid dabba av, og Bacca har mistet plassen i startoppstillingen. De tre siste kampene har han kommet inn som innbytter, og han har ikke scora mål siden 17. september.

Stefan Simić

Født: 20. januar 1995 Posisjon: Midtstopper Klubb: Crotone Utlånt til: 30.06.2018 Opsjon på kjøp, med tilbakekjøpsopsjon

Stefan Simić tilbragte forrige sesong på lån i Belgia, men er nå tilbake i Serie A på lån i Crotone. Midstopperen har foreløpig vært henvist til benken, og har bare et 7 minutters innhopp mot SPAL å vise til så langt denne høsten. Det gjenstår å se om tsjekkeren klarer å spille seg inn i et lag som høyst sannsynlig kommer til å sloss mot nedrykk hele sesongen.

Gian Filippo Felicioli

Født: 30. september 1997 Posisjon: Venstreback Klubb: Hellas Verona Utlånt til: 30.06.2019 Opsjon på kjøp

Felicioli imponerte på lån i Serie B i fjor, og får i år sjansen til å etablere seg i Serie A, på lån i Hellas Verona. Felicioli var tatt ut til Italias U21-landslag i starten av september, men måtte forlate troppen på grunn av en skade. Han har derfor fremdeles til gode å debutere for Hellas Verona, men var endelig tilbake på benken 16. oktober. Vi krysser fingrene for at den unge italieneren er tilbake på bana snart, både i Serie A og i den italienske landslagsdrakta.

Andrej Modić 

Født: 7. mars 1996 Posisjon: Midtbane Klubb: SS Rende Utlånt til: 30.06.2018

Modic slet med å få spilletid på lån i Serie B i fjor, og det ser så langt ut til at det heller ikke blir lett å etablere seg i Serie C. Bosnieren står foreløpig med tre korte innhopp for SS Rende, to i serien og ett i cupen.

Marco Iudica

Født: 13. april 1998 Posisjon: Midtstopper Klubb: Grumellese Calcio Utlånt til: 30.06.2018

Marco Iudica spilte i fjor for Milans Primaveralag, og får nå prøve seg på utlån for første gang. Han tilbringer sesongen i Serie D, og har fått mye tillit så langt i høst. 19-åringen har så langt starta fem kamper i serien, og har fått prøve seg både som back og midtbanespiller.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page