top of page

Loan Watch: MarsFebruar har gått over til mars, og vi tar en kikk på hvordan det har gått med Milans utlånte spillere den siste måneden. 

M’Baye Niang har gått rett inn i Watfords startellever, og har starta samtlige kamper den siste måneden. Han åpna februar med et pang, og ble kåra til banens beste av både WhoScored.com og Goal.com da han scora og hadde assist da Watford slo Burnley 2-1 4. februar. Det er de eneste  målpoengene han har så langt i Premier League, så det er fortsatt uklart hvor godt 22-åringen kan hevde seg i England.

José Mauri starta måneden på benken, men fikk 17 minutter som innbytter mot Lazio, og fikk sjansen fra start mot Juventus 25. februar. Han spilte en god kamp mot Juventus, men klarte ikke å hindre at Empoli tapte mot serielederne. Dessverre har Mauri pådratt seg en skade, og det er enda ikke klart når han forventes tilbake. Vi håper skadefraværet blir kortvarig, og at han får sjansen igjen for Empoli så fort han er skadefri. 20-åringen står så langt med 10 kamper denne sesongen, noe som er langt færre enn det man burde kunne forvente av en spiller av hans kaliber.

I Cagliari har Gabriel fått sjansen mellom stengene de tre siste kampene, og det kan virke som han var i ferd med å etablere seg som førstevalget i mål. Det spørs dog hva som skjer videre, etter at han i dagens kamp slapp inn fem mål (og lagde straffe) da Cagliari ble knust 5-1 av Inter på hjemmebane.

I Spania spiller Diego Lopez fortsatt alle kampene for Espanyol, og spanjolen er nå oppe i 23 kamper denne sesongen. Siden sist har han holdt nullen i to av seks kamper, og ble kåra til banens beste etter 1-0 seieren mot Malaga i starten av februar. Den rutinerte keeperen har kontrakt i Milan fram til sommeren 2018, men det gjenstår å se om han vil nøye seg med å være Donnarummas backup neste sesong. Lopez har selv gitt uttrykk for at han gjerne blir i Espanyol, men at det er opp til den spanske klubben å eventuelt bli enige med AC Milan om en overgang. Samtidig ryktes det at Chelsea muligens er interessert i å hente spanjolen til England hvis Asmir Begovic forsvinner til sommeren.

Rodrigo Ely har fortsatt til gode å debutere for spanske Alavés, og har slitt med en muskelskade i februar. 1. mars var han tilbake på benken da Alavés tapte for Granada, men forble ubenytta innbytter. Nå som han er skadefri, er det lov å håpe at han snart får sårt etterlengta spilletid for laget som for tiden ligger midt på tabellen i Spania.

Mens desember og januar var en liten opptur for Hachim Mastour, har februar vært helt bekmørk. Han har ikke vært i troppen til Zwolle en eneste gang, og har kun stusslige 90 minutter for U21-laget å vise til den siste måneden. Hvis 18-åringens situasjon ikke bedrer seg snart, kan de se ut som om Mastour er i ferd med å bli en ny Freddy Adu.

Gian Filippo Felicioli fortsetter å imponere i Serie B, og har starta fem av seks kamper for Ascoli i februar. Den 19 år gamle backen er ansett som et stor talent, og i Italia rapporteres det at Milan allerede har sagt nei til flere klubber som har vært interessert i å kjøpe tenåringen. Sampdoria skal være blant klubbene som ønsker den unge italieneren, og skal ha gitt signaler om at de vil forsøke å hente ham til sommeren. Feliciolis agent har så langt vært tydelig på at Felicioli fortsatt er Milanspiller, men det blir spennende å se hva som skjer til sommeren. Forhåpentligvis får Felicioli sjansen til å spille seg inn i Milan.

En annen 19-åring som får mye spilletid er midtbanespilleren Matteo Pessina. Han har starta tre av fem kamper for Como (Serie C) den siste måneden. Han måtte stå over én kamp på grunn av karantene, og kom inn som innbytter i den femte kampen. Han står med 2210 spilleminutter i årets sesong, og det blir spennende å se hva som skjer videre når oppholdet i Como er over til sommeren.

20 år gamle Davide Di Molfetta er fast innventar i startoppstillingen til AC Prato i Serie C. Den siste måneden står han uten målpoeng, men han fortsetter å få tillit i klubben som nå kjemper desperat for å unngå nedrykk.

Ivan De Santis ser virkelig ut til å ha funnet seg til rette i Paganese i Serie C. Den 19 år gamle midtstopperen har spilt samtlige kamper den siste måneden, og Paganese har holdt nullen i tre av disse kampene. Søndag 5. mars kom sesongen første scoring for De Santis, da han satte inn Paganeses utlikning og sørget for poengdeling mot Cosenza.

Den russiske ligaen sparka i gang igjen første helga i mars, og Jherson Vergara var nok en gang i startoppstillinga til Arsenal Tula. I årets første kamp ble den colombianske midtstopperen for første gang testa ut som back. Det fungerte nok ikke helt etter planen, og Vergara ble bytta ut i pausa. Han er sannsynligvis tilbake som midtstopper neste serierunde.

Situasjonen rundt Stefan Simić i Belgia er fortsatt litt uklar. Etter å ha vært fast i startoppstillinga til Royal Excel Mouscron i hele høst, har han nå tilbragt mesteparten av 2017 på innbytterbenken. I løpet av hele februar står 22-åringen kun med et innhopp på 45 minutter. 4. mars var han imidlertid tilbake i startoppstillingen mot Standard Liège, og det er lov å håpe at tilværelsen som benkesliter bare var midlertidig.

Giovanni Crocatia har hatt en liten opptur i februar. Etter å ha tilbragt desember og januar på benken i Brescia (Serie B), har han endelig fått spilletid den siste måneden. Han har startet to kamper, og hadde den målgivende pasningen da Brescia spilte 1-1 mot AC Pisa 11. februar. Lagkamerat Andrej Modic fikk kun 11 minutter med spilletid i løpet av hele februar.

20 år gamle Andrea Bianchimano har hatt en turbulent måned. Han kom inn som innbytter i den første kampen i februar, og fikk rødt kort helt på tampen. Dermed var han ute av troppen de to neste kampene med karantene. Men 25. februar var han tilbake, og fikk tillit fra start. Spissen sier selv at han er fornøyd med situasjonen i Reggina, men legger til at han håper å score igjen så fort som mulig. Ameth Lo er også lånt ut til Serie C-klubben, men han ser ut til å for alvor være på vei ut i kulden. Han har enda ikke spilt et eneste minutt, og den siste måneden har stort sett vært helt ute av kamptroppen.

Gianmarco Zigoni starta måneden som innbytter, men fikk tillit fra start 28. februar. Han kvitterte med ett mål og en assist, og var dermed sterkt delaktig i at SPAL fikk med seg alle tre poengene da de slo Salernitana 2-1. 25-åringen har så langt i sesongen 7 mål og 4 assists på 25 kamper for Serie B-laget.

24 år gamle Giacomo Beretta har fått tre kamper fra start i februar, og har scora sitt første mål for Virtus Entella i Serie B. I samme kamp leverte han også en målgivende pasning, da Brescia ble slått 2-1.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page