top of page

Loan Watch: JuniSesongen er over, og dermed vender også en del spillere tilbake fra lån. Vi ser på hvordan de har levert i sesongens siste kamper, samt totale stats for sesongen.

Gabriel fikk null spilletid i Cagliari i mai, og var helt ute av troppen i tre av fire kamper. Alt i alt har oppholdet i Cagliari vært en solid skuffelse for den 24 år gamle keeperen. Det er i grunn  bare å se på statsene for sesongen:

Lånt ut siden: 10. januar 2017 Antall kamper fra start: 3 Antall kamper på benken: 12 Antall mål sluppet inn: 7 Rent bur: 0 Gult kort: 1

Rodrigo Ely har fått mye tillit i nyopprykkede Alavés, som endte på en sterk 9. plass i årets La Liga. Han spilte 90 minutter 7. mai, men måtte så stå over to kamper på grunn av en skade. Han var tilbake til cupfinalen mot Barcelona 27. mai, og spilte hele kampen. Alt i alt har midtstopperens opphold i Spania vært en suksess, på tross av at han var ute med skade hele februar.

Lånt ut siden: 30. januar 2017 Antall kamper fra start: 9 Innhopp: 2 Antall kamper på benken: 2 Mål: 1 Gule kort: 5

Stefan Simic har tilbragt året i Royal Excel Mouscron i Belgia. Den 22 år gamle midtstopperen starta to kamper i mai, men måtte byttes ut med skade 17. mai. Ellers er det verdt å nevne at Simic spilte 90 minutter for Tsjekkias U21-landslag i en vennskapskamp mot Aserbajdsjan 5. juni. Etter å ha vært fast inventar i startoppstillinga til Mouscroun hele høsten 2016, har han måttet tilbringe en del tid på benken i 2017. Alt i alt må man kunne si at oppholdet i Belgia har vært vellykket, og det blir spennende å se hva som skjer videre med tsjekkeren.

Lånt ut siden: 7. juli 2016 Antall kamper fra start: 31 Innhopp: 1 Antall kamper på benken: 8 Mål: 2 Gule kort: 3

Jherson Vergara spilte 90 minutter i Arsenal Tulas to første kamper i mai, men har vært henvist til benken i de fire siste mai-kampene. I høst spilte colombianeren fast hver eneste kamp, men etter vinterpausen har han vært mer inn og ut av startoppstillinga. Alt i alt har midtstopperen fått mye spilletid i Russland, men det gjenstår å se om 23-åringen har noen framtid i Milandrakta.

Lånt ut siden: 31. august 2016 Antall kamper fra start: 17 Innhopp: 1 Antall kamper på benken: 6 Gule kort: 5

20 år gamle Ivan De Santis  har tilbragt det siste halvåret hos Paganese i Serie C. I mai har var han ute av troppen i én av kampene, men spilte 90 minutter i den andre. Det var play-off-kamp, og i og med at Paganese tapte er sesongen deres over. Midtstopperen har generelt fått mye tillit i Paganese denne våren, og han har vært med på å holde nullen 6 ganger siden han kom til klubben.

Lånt ut siden: 27. januar 2017 Antall kamper fra start: 16 Innhopp: 0 Antall kamper på benken: 0 Mål: 1 Gule kort: 4

20 år gamle Ameth Lo har ikke hatt noen god sesong i Reggina. Reggina har bare spilt én kamp i mai, og da satt han på benken. Det oppsummerer i grunn sesongen hans. Med unntak av ett enkelt innhopp på 14 minutter, har han tilbragt hele sesongen på benken eller ute av troppen. Han skal nå være løst fra kontrakta i Milan, og er foreløpig free agent.

Lånt ut siden: 14. august 2016 Antall kamper fra start: 0 Innhopp: 1 Antall kamper på benken: 30 Mål: 0 Gule kort: 0

Gian Filippo Felicioli har vært ute på grunn av en skulderskade siden slutten av mars, og har naturlig nok ikke spilt i mai. Han har tatt farvel med Ascoli og Serie B, og har selv sagt at han vil tilbake til Milan. Den 19 år gamle backen har hatt en god sesong, og det går rykter om at flere Serie A-klubber er interessert i å signere talentet. Ryktene sier at Milan nå vurderer om de skal beholde ham, selge ham eller sende ham ut på et nytt utlån. Felicioli har vist at han takler nivået i Serie B, og mange mener han nå er klar for tøffere utfordringer.

Lånt ut siden: 13. juli 2016 Antall kamper fra start: 20 Innhopp: 2 Antall kamper på benken: 8 Assists: 2 Gule kort: 3

José Mauri starta to kamper i mai, satt én kamp på benken og var ute av troppen i én kamp. Alt i alt er nok Mauri skuffa over oppholdet i Empoli. Den talentfulle midtbanespilleren ble sendt på lån for å få mer spilletid så han kunne utvikle seg videre, men etter en god start på sesongen har han rett og slett ikke blitt satset på av Empoli. Om han skal lånes ut igjen, må man velge klubb med omhu slik at 21-åringen faktisk får den spilletiden og erfaringa han trenger for å kunne konkurrere om en plass i Milan. Han har tidligere vist at han takler nivået i Serie A, og bør få sjansen igjen, enten i Milan eller på lån i en klubb som faktisk vil satse på ham.

Lånt ut siden: 30. august 2016 Antall kamper fra start: 11 Innhopp: 4 Antall kamper på benken: 19 Gule kort: 4

Matteo Pessina har fortsatt den gode utviklinga denne sesongen. Midtbanespilleren starta begge kampene for Como i mai, og spiller nå U20-VM for Italia. Han har starta fire av fem kamper så langt, og kom inn som innbytter i den femte. Han spilte blant anna samtlige 120 minutter da Italia slo Zambia i kvartfinalen 5. juni.  Han har scora 9 mål for Como denne sesongen, og har vist at han er klar for en tøffere liga enn Serie C.

Lånt ut siden: 15. juli 2016 Antall kamper fra start: 38 Innhopp: 3 Antall kamper på benken: 0 Mål: 9 Assists: 4 Gule kort: 6 Røde kort: 1

Andrej Modic ser nå ut til å være ute i kulden i Brescia. 21-åringen har ikke vært i troppen i mai, og har generelt fått liten tillit i Serie B-klubben. Alt han har å vise til fra årets sesong er én start i cupen, og 3 korte innhopp. Han har totalt bare spilt 90 minutter i løpet av hele sesongen.

Lånt ut siden: 15. juli 2016 Antall kamper fra start: 1 Innhopp: 3 Antall kamper på benken: 26

19 år gamel Giovanni Crociata  har fått spilletid i alle kampene til Brescia i mai. Han starta to av dem, og kom inn som innbytter i den siste. Etter å ha tilbragt mye tid på benken i starten av året, har han etter hvert klart å spille seg inn i startoppstillinga i Serie B, og midtbanespilleren har hatt en god avslutning på sesongen.

Lånt ut siden: 18. juli 2016 Antall kamper fra start: 14 Innhopp: 5 Antall kamper på benken: 22 Mål: 1 Assists: 4 Gule kort: 2

Hachim Mastour ser ut til å bli Milans egen Freddy Adu. Etter å ha blitt kåra som et av verdens største talenter som 16-åring, har det i grunn bare gått nedover. 18-åringen har vært helt ute av troppen til Zwolle siden 16. april, og har generelt slitt fryktelig med å få spilletid siden Milan sendte ham ut på lån. Han har tidvis spilt en del for U21-laget til Zwolle, men skal han først spille ungdomsfotball, kan han like gjerne spille for Milans eget primavera-lag. Her er sesongens dystre statistikk:

Lånt ut siden: 14. juli 2016 Antall kamper fra start: 1 Innhopp: 5 Antall kamper på benken: 14 Gule kort: 1

Davide Di Molfetta har starta alle tre kampene for Prato i mai, og noterte seg med en assists 6. mai. Den 20 år gamle vingen har generelt funnet seg godt til rette i Serie C, og har stort sett starta hver eneste kamp denne sesongen. Han har blant annet bidratt med 10 målgivende pasninger i løpet av sesongen, og det store spørsmålet nå er om han er klar til å ta steget videre.

Lånt ut siden: 18. juli 2016 Antall kamper fra start: 39 Innhopp: 2 Antall kamper på benken: 2 Mål: 2 Assists: 10 Gule kort: 3

M’Baye Niang starta fire av fem kamper for Watford i mai, og kom inn som innbytter i den siste. På tross av mye spilletid, ble det verken mål eller assists på Niang den siste måneden. Watford har en option to buy, men Niang skal ha sagt at han ikke ønsker å bli værende i Watford. Ryktene sier at Niang og agenten prøver å få til en avtale med Everton, men det gjenstår å se hvor franskmannen spiller til høsten.

Lånt ut siden: 26. januar 2017 Antall kamper fra start: 15 Innhopp: 1 Antall kamper på benken: 0 Mål: 2 Assists: 2 Gule kort: 2

Det har endelig løsna for Luca Vido i Citadella i Serie B, og han har en kamp fra start og en som innbytter i mai. I sesongens siste kamp var han ikke tilgjengelig, fordi han var opptatt med å spille U20-VM for Italia. Den 20 år gamle spissen er i fin form, og scora fire mål på de to seriekampene i mai. 8. mai kom han inn som innbytter i det 73. minutt, og rakk å score to mål da Cittadella slo AC Pisa 4-1. 13. mai scora han begge målene i en 2-0-seier over Vicenza. Han tok med seg scoringsformen til U20-VM, og kom inn som innbytter og avgjorde kvartfinalen mot Zambia. Det blir spennende å følge Vido videre, enten det blir i Milan eller enda en sesong på lån i en annen klubb.

Lånt ut siden: 30. januar 2017 Antall kamper fra start: 3 Innhopp: 9 Antall kamper på benken: 5 Mål: 4 Assists: 2 Gule kort: 2

Andrea Bianchimano og Reggina har som nevnt bare spilt én kamp i mai. Men 20-åringen leverte i sesongens siste kamp, og scora det første målet i Regginas 4-3-seier over Paganese. Han spilte 90 minutter den kampen, og fortsetter den fine formen fra april. Etter en litt trøblete start på sesongen har han fått mer og mer spilletid, og har alt i alt levert en god sesong i Serie C. Spissen står totalt med 4 mål og 4 assists i årets sesong.

Lånt ut siden: 14. august 2016 Antall kamper fra start: 14 Innhopp: 16 Antall kamper på benken: 5 Mål: 4 Assists: 4 Gule kort: 2 Røde kort: 1

I tillegg har Milan to eldre spisser på lån i Serie B. Gianmarco Zigoni (26) står med 10 mål og 4 assists for SPAL, mens Giacomo Beretta (25) har 1 mål og 2 assists for Carpi. Det er lite sannsynlig at noen av dem kommer til å spille i Milandrakta i og med at de begge nå er midt i 20-åra, og at Serie B nok er et mer passende nivå for dem.

Diego Lopez har levert så godt i Espanyol i år at den spanske klubben nå har kjøpt keeperen permanent.

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page