top of page

Loan Watch: FebruarVi har lagt 2016 og januarvinduet bak oss, og det er tid for nok en gjensyn med Milanspillere på utlån. 

Etter en lovende start på sesongen, har M’Baye Niang vært ute av form den siste tiden. Han får nå prøve seg i Premier League, og skal tilbringe resten av sesongen på lån i Watford. Debuten kom allerede 31. januar, da han startet kampen mot selveste Arsenal, på Emirates. Det ble ingen målpoeng på Niang i debuten, og han ble byttet ut etter 70 minutter. Goal.com ga franskmannen 2,5 av 5 mulige stjerner, og mente han hadde en positiv debut. Det blir spennende å følge Niang i England, spesielt med tanke på at Watford har opsjon på å kjøpe spilleren hvis han skulle overbevise.

23 år gamle Rodrigo Ely kom aldri på banen for Milan denne sesongen, og har nå blitt sendt ut på lån for å få mer spilletid. 30. januar ble midtstopperen klar for Alavés, som for tiden ligger på 12. plass i La Liga og har tatt seg til semifinale i den spanske cupen.

24 år gamle Gabriel har på mange måter havna i skyggen av keeperkollega Donnarumma. Men selv om brasilianeren snart er en godt voksen mann sammenligna med 17 år gamle Donnarumma, er han en forholdsvis ung keeper. For å få mer spilletid ble Gabriel sendt til Cagliari 10. januar, men han har foreløpig ikke debutert for dem.

José Mauri sliter fortsatt benken i Empoli, og har bare spilt én omgang i løpet av hele desember og januar. Oppholdet i Empoli er i ferd med å bli en katastrofe, og mange ville nok ønska ham hjem i januarvinduet. Det er fortsatt knytta forhåpninger til 20-åringen, og mange er overraska over at han ikke har klart å spille seg inn i et Empoli-lag som har vært langt fra imponerende denne sesongen. Milan bør være bekymra over situasjonen til Mauri, hvis Montella og co fortsatt ser for seg en rød og svart framtid for midtbanespilleren. Skal han først sitte på benken uke etter uke, kan han like gjerne gjøre det i Milandrakt.

Diego López er fortsatt førstevalget i mål i Espanyol. Mens november var en parademarsj fra cleen sheet til cleen sheet for López, har desember og januar vært tyngre. Han har sluppet inn mål i samtlige kamper, og pådro seg en skade mot Barcelona 18. desember som gjorde at han mista den første kampen i januar.

Det utrolige har skjedd! Hachim Mastour har faktisk fått spilletid på A-laget til Zwolle siden sist! Riktignok bare to kamper som innbytter, men litt spilletid er bedre enn ingen spilletid. Han har vært i kamptroppen i fem av seks kamper i desember og januar, og for optimistene blant oss er det derfor lov å håpe at ting kanskje er i ferd med å snu for den en gang så lovende 18-åringen.

I den russiske ligaen er det pause fram til mars, noe som betyr at Jherson Vergara har hatt fri siden 5. desember. Colombianeren spiller fast for Arsenal Tula og står nå med totalt 11 kamper i den russiske serien.

Davide Di Molfetta har starta samtlige kamper for Prato i desember og januar, og bidratt med to assists. Prato kjemper fortsatt mot nedrykk i Serie C, men det er godt å se at den 20 år gamle angrepsspilleren får tillit og spilletid. Forhåpentligvis plukker han med seg verdifull erfaring som Milan kan nyte godt av seinere.

19 år gamle Ivan De Santis slet lenge med å få spilletid i Catania, og tilbragte hele desember på benken eller ute av troppen. I slutten av januar ble De Santis sendt videre på lån til Paganese (også Serie C), og han har allerede rukket å debutere for den nye klubben. Han fikk tillit fra start 28. januar, og til tross for at han ble bytta ut etter 66 minutter må man kunne si at oppholdet i Paganese har begynt langt bedre enn tiden i Catania.

Etter å ha spilt samtlige kamper for Royal Excel Mouscron før nyttår, er Stefan Simić plutselig henvist til benken i Belgia. I de tre kampene i januar står han med 0 spilleminutter, noe som er svært overraskende. Vi krysser fingrene for at midtstopperen kjemper seg tilbake i startoppstillinga, og at oppholdet på benken bare er midlertidig.

Gian Filippo Felicioli har endelig etablert seg som en fast starter for Ascoli i Serie B, og har spilt 90 minutter i seks av sju kamper i desember og januar. 28. januar var 19-åringen sterkt delaktig i å sikre poeng mot Cesena, da han var nest-sist på Ascolis utligning fem minutter på overtid.  Felicioli har lenge vært sett på som en av klubbens mest lovende spillere og det er svært betryggende at han nå gjør sakene sine godt på Italias nest øverste nivå.

I Serie C spiller Matteo Pessina fortsatt 90 minutter stort sett hver kamp for Como. I den siste kampen i januar scora han mot Livorno, og sørga dermed for at Como vant 2-1. Det kan se ut som om den 19 år gamle midtbanespilleren er klar for større utfordringer allerede til sommeren.

Det går derimot trått for Giovanni Crocatia og Andrej Modic i Brescia. Modic står med skarve 7 minutter på hele desember og januar, mens Crocatia kun har fått spilletid for primavera-laget. I den kampen fikk han til alt overmål rødt kort.

Andrea Bianchimano starta to kamper for Reggina i desember, og har ellers kommet inn som innbytter i resten av kampene. Den 20 år gamle spissen fikk sesongens andre scoring da han avgjorde kampen mot Fondi 22. desember. Selv om Bianchimano får spilletid i alle kampene, er det verdt å merke seg at han de to siste kampene kun har fått 5 og 3 minutter helt på tampen. Lagkamerat Ameth Lo har fortsatt benkevarming som sin primære oppgave i Reggina.

Gianmarco Zigoni har fått fart på sakene i SPAL, og står med fire mål og to assists de siste to månedene. Han får generelt en god del spilletid, men i og med at Zigoni fyller 26 i mai, er det lite som tilsier at han skal ta steget fra ok spiss i Serie B til måltjuv for Milan.

Giacomo Beretta har ikke fått all verdens med spilletid i Virtus Entella i Serie B. Men kanskje kan et klubbytte få fart på sakene? 24-åringen har tilbragt mesteparten av seniorkarriera si på utlån, og 18. januar ble han sendt videre på lån til Carpi (Serie B). Han fikk sitt første innhopp for Carpi 28. januar.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page