top of page

Leonardo: «Gattuso blir værende»


Leonardo er klar til å ta fatt på nye oppgaver etter returen til Milan.

48-åringen ble i går presentert som klubbens ny sportsdirektør, og det var den nyinnsatte Presidenten Paolo Scaroni som åpnet seansen på Casa Milan.

«Elliott har en enorm vilje til å bringe Milan tilbake til den gyldne fortiden. Dere kjenner alle Leonardo og han trenger ingen ytterligere presentasjon. Han var her i 14 år som spiller, trener og manager. Han kjenner vår organisasjon og vi kan godt si at han er hjemme. I dag vil han snakke om prosjektet, Elliott sine første ideer og strategier vedrørende Milan. Når det er nevnt vil jeg understreke at etter mitt syn, var Elliott sin rolle i ankesaken hos CAS av enorm betydning. For meg personlig er det en stor ære å være her. Jeg kommer fra en familie hvor alle er Milanisti. Milan får stor oppmerksomhet i media og jeg liker dette. Det er en ny utfordring som jeg er takknemlig for å få. Det er ingen bedre måte å bli revitalisert på enn å gjøre nye ting.»

Deretter gikk ordet videre til den nye sportsdirektøren.

«Jeg aksepterte tilbudet fordi jeg så at de mennene som sitter over meg har interesse i den globale fotballen. Jeg er glad for å bli valgt til denne oppgaven. Det er en reise og vi har bestemt å starte på den sammen. Dette er kun starten, men vi trenger tid. Det er en ære for meg å være en del av gjenreisingen av Milan. Jeg er så takknemlig, for dette er et privilegium og en stor mulighet.»

Store deler av fansen har vært tydelige på at de ikke ønsket at brassen skulle returnere.

«Jeg forstår og respekterer hva deler av fansen føler, og dersom det blir stilt spørsmål rundt mine følelser til denne klubben er det fordi jeg har hatt det.»

«Det er en del av mitt liv som er en del av Milan. Jeg snakker ikke bare om fotball, men om byen. Jeg vokste opp og ble en mann her. Å få til noe her hvor mitt andre hjem er, vil bli min største og viktigste utfordring.»

«Dette laget har gjennomført en brukbar sesong, spesielt andre halvdel. Det er noen situasjoner som må løses, vi har dårlig tid og det er noen spillere som vil forlate laget.»

Leonardo avkreftet at Gennaro Gattuso sin fremtid har vært et tema.

«Jeg deler synspunktet til resten av ledelsen, Gattuso sin posisjon var den første som ble bekreftet og det har aldri vært en diskusjon. Ingen her har pratet med Antonio Conte. Gattuso vokser konstant som trener, han er en Milan-mann og vi vil starte med ham. Hans ideer på overgangsmarkedet matcher mine. Vi er en del av et puslespill, la oss se hvordan vi får bitene til å passe sammen.»

Ett av Leonardo sine hovedområder vil naturligvis være overgangsmarkedet.

«Jeg har hatt flere møter den siste tiden, deriblant med Juventus. Med tanke på hvilken dato det er, var jeg tvunget til å få i stand møter. Vi respekterer FFP og kommer ikke til å gjøre elleville signeringer, alt vil gjøres med klokskap.»

«Leonardo Bonucci må ta et valg. Dersom vi kan vil vi forsøke å tilfredsstille ham, men det er ikke noe vi må gjøre for enhver pris.»

«Vi er bundet av FFP og jeg tror ikke det er mulig å gjøre noen store signeringer

En av Leonardo sine første oppgaver blir å kvitte seg med spillere som vil bort, er ønsket av andre klubber eller som kan generere inntekter.

«Det er mange forhandlinger som pågår. Det er mange muligheter for Kalinic, ikke bare Atletico Madrid. Det er noe vi jobber med. Situasjonen med Andre Silva er annerledes, men vi må se hva han ønsker og hva vi kan tilby.» 

Det kan være han vil se seg om etter en sparringspartner.

«Jeg tror en ekstra hånd er nødvendig, det er så mye å gjøre og korte frister. Menneskers valg er viktige, ting må gjøres rolig og fornuftig.»

Det ryktes om at Paolo Maldini også kan returnere til klubben.

«Han er en god venn og representerer denne klubbens historie. Dersom han kunne vært med oss ville det vært fint, men vi må se på det.»

Brassen gikk langt i å bekrefte at Milan ikke vil melde på ett B-lag i Lega Pro den kommende sesongen.

«Det vil ta tid og vi må bli bedre kjent på området. Nå skal A-laget prioriteres. Overgangsvinduet stenger 17. august. Ungdomsutvikling er, og vil fortsatt forbli, ett viktig mål for oss.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page