Landslagspause: Oppsummering

Den siste halvannen uken har det vært landslagspause og flere Milan-spillere har representert landene sine. Her er en liten gjennomgang av hvordan det har gått.

A-landslag:

Donnarumma: Milans sisteskanse ble benket til fordel for Sirigu i Italias vennskapskamp mot Estland, men var tilbake mellom stengene i de mer viktige Nations League-kampene. Han holdt nullen mot fotball-Europas mest målfarlige spiller i deres 2-0 seier over Lewandowski og hans Polen, uten at Gigio ble satt på de store prøvene. Også i 2-0 seieren mot Bosnia-Herzegovina holdt han nullen.

Calabria: Milan-produktet som har gått alle gradene fra guttespiller til A-laget Milan, har gjort det samme for samme for Italia, og fikk sin seniordebut for landslaget med et 10 minutters innhopp i 4-0 seieren mot Estland. Han ble derimot sittende 90 minutter på benken mot Polen og fikk kun spilletid i ekstraminuttene mot Bosnia-Herzegovina

Romagnoli: Fikk ikke et eneste spilleminutt i noen av kampene, men klarte å pådra seg et gult kort fra benken mot Bosnia-Herzegovina.

Tonali: Unggutten startet vennskapskampen mot Estland, men ble byttet ut til pause uten å sette et veldig stort preg på kampen. Ubrukt innbytter i de resterende 2 kampene.

Kjær: Spilte ikke i Danmarks B-pregende vennskapskamp mot Sverige, men var tilbake i midtforsvaret og med kapteinsbindet rundt armen i Nations League, der han spilte 90 min både i 2-1 seieren mot Island og 4-2 tapet mot Belgia.

Bennacer: Med 4 poeng på landslagspausen kvalifiserte Algerie og Bennacer seg til Afrikamesterskapet med to kamper til gode. Bennacer er en svært viktig del av laget, som vant mesterskapet i 2019 hvor han ble kåret til turneringens beste spiller, startet begge kampene mot Zimbabwe, men ble tatt ut like før Zimbabwe utlignet i kampen som endte uavgjort.

Kessie: Startet i likhet med Bennacer begge av Elfenbenskysten sine kamper mot Madagaskar i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet, og endte også opp med 4 poeng fra de to kampene. Kessie skåret på straffe i kampen som endte 1-1, som er et godt tegn etter som mye tyder på at han kommer til å overta som straffeskytter i Milan etter at Zlatan nok en gang bommet fra ellevemetersmerket sist seriekamp. Elfenbenskysten leder sin kvalifiseringsgruppe men med to kamper igjen er det fortsatt usikkert hvilke lag som kommer til å kvalifisere seg.

Calhanoglu: Spilte 86 min i Tyrkias 3-2 seier mot Russland og hele kampen i 0-2 tapet mot Ungarn hvor han skapte en del sjanser uten å få uttelling.

Krunic: Ubrukt innbytter i tapet mot Iran, men tilbake i startoppstillingen til Bosnia-Herzegovina i 3-1 tapet mot Nederland, hvor han ble tatt av banen etter 78 minutter. Mot Italia spilte han 70min på venstrekanten.

Hauge: Var tatt ut i den opprinnelige Norge-troppen, men som vi vet ble kampene mot Israel og Romania kansellert grunnet Covid-smitte og karanteneregler. Det tydet en stund på at Hauge kom til å kunne bli tatt ut til "Nødlandslaget" ettersom han testet positivt tidligere i høst, men siden testen hadde vært en falsk positiv ble ikke dette tilfelle. Kjedelig for nordmannen som var spådd en del spilletid, spesielt i kampen mot Israel.

Tatarusanu: Ettersom kampen mot Norge ble kansellert spilte han kun 90 min mot Nord Irland. Kampen endte 1-1.

U-21

Gabbia: Nok en gang tatt ut til Italias U-21 lag. Spiller hele kampen som kaptein i seierne mot Island og Luxemburg, men uten spilletid i kampen mot Sverige.

Diaz: Spilte første omgang i Spanias 2-0 seier mot Færøyene. Kom inn etter 60 minutter mot Israel og rakk å notere seg for en målgivende pasning på 2-0 skåringen Ander Barrenetxea i kampen som endte 3-0.

Leao: Fikk ikke spilletid mot Hviterussland men startet for Portugal U21 mot Kypros, der han ble byttet ut til pause. I kampen mot Nederland starter han derimot på benken, men kommer inn i pausen

Dalot: Fikk starte mot Hviterussland, men ble tatt av banen etter 68 minutter spill i 3-0 seieren. Ble sittende hele kampen på benken mot Kypros i det som endte med en 2-1 seier til Portugal. Sitter på benken mot Nederland