top of page

krevende kontraktsforhandlinger


Samtidig som det jobbes med å få inn nye fjes i troppen, så foregår det kontraktsforhandlinger med eksisterende spillere i troppen som har kort tid igjen av sine kontrakter. Vi ser nærmere på status rundt forhandlingene om nye kontrakter.


Etter Pioli sitt inntog høsten 2019 har Hakan Calhanoglu virkelig tatt det neste steget og få kan argumentere imot at han er en av våre viktigste spillere og bidragsytere på siste tredjedel av banen. Med en kontrakt som utløper denne sommeren, så begynner det virkelig å haste med å få på plass en ny avtale. Milan-ledelsen har angivelig kommet med et kontraktsforslag der Hakan innkasserer 4mill euro per sesong, et tilbud som agenten Gordon Stipic har kontret der han ønsker seg 6mill euro per sesong for sin klient. Det positive er at Hakan tilsynelatende skal ønske å fortsette sin karriere i Milan samtidig som det ikke har dukket opp noen konkrete tilbud fra andre lag, men flere klubber følger nøye med på situasjonen, blant annet Juventus.


En annen spiller som er på en utløpende kontrakt er Gianluigi Donnarumma. Det er ikke første gangen man opplever trøbbel med kontraktsforhandlinger rundt den unge italieneren. 22-åringen har tatt over keeperplassen på landslaget og har definitivt befestet sin status som en av verdens beste keepere. Dette går selvfølgelig ikke upåaktet hen hos agent Mina Raiola som ønsker en solid lønnsøkning for spilleren han representerer. Milan-ledelsen skal ha tilbudt Donnarumma en årlig lønn på 8mill euro, noe som vil plassere han på 2.plass over de best betalte i italiensk fotball, kun slått av C. Ronaldo. Dette skal visstnok ikke være nok til at Donnarumma signerer en ny kontrakt da Mina Raiola ønsker seg 12mill euro per sesong for sin klient. En topp 4 plassering denne sesongen og Champions League spill til høsten kan fort bli avgjørende for at vi får se Donnarumma mellom stengene neste sesong.


Alessio Romagnoli har hatt en varierende sesong. Milan-kapteinen startet sesongen meget bra i tospann med Simon Kjær, men skadeproblemer og dårlig form har ført til en status som 3. valg på stopperplass der Tomori har grepet sjansen og levert gode prestasjoner. Kontrakten hans utløper etter neste års sesong og Milan-ledelsen ønsker å forlenge da dybde i troppen er avgjørende for å kunne kjempe i flere fronter, noe man smertefullt fikk oppleve i dobbeltoppgjøret mot Manchester United. Problemet her er kravet til agent Mina Raiola har lagt frem. 6mill euro per sesong er beløpet som ønskes, noe som vil være en ren dobling av Romagnolis nåværende lønn. Dette er en sum som ikke kan rettferdiggjøres av denne sesongens prestasjoner og Milan virker å være lunkne til å innfri kravet. Forhandlingene rundt en ny kontrakt for 26-åringen kan fort bli en ny saga vi vil høre mye om fremover.


Etter en trå start i den rød-sorte drakten har Franck Kessie utviklet seg til å bli en av Milans aller viktigste spillere og en av de beste sentrale midtbanespillerne i Italia. Midtbanemotoren har en kontrakt som strekker seg til sommeren 2022 og man ønsker å få plass en avtale så fort som mulig for å unngå en ny Hakan/Donnarumma situasjon. Det positive her er at avstanden mellom klubb og spiller virker å være mer enn overkommelig. Milan-ledelsen har tilbudt Ivorianeren en årlig sum på 3,5mill euro, men agenten til Kessie ønsker seg 4,5mill euro per sesong. Det er vanskelig å se for seg at man ikke kommer til en enighet her når det skiller så lite mellom krav fra agent og tilbud fra klubb med tanke på hvor viktig Kessie er for Milan.


Vi avslutter med en positiv nyhet der det ser ut til at en ny kontrakt for Zlatan Ibrahimovic som binder han til Milan ut 21/22 sesongen er bare noen få dager unna ifølge La Gazetta Dello Sport. Til tross for en alder av 39 år har svensken absolutt bevist at han fortsatt innehar nivået som skal til for og lykkes på det høyeste nivået. Med 15 mål på 17 kamper i Serie A blir han kun slått av C. Ronaldo når det kommer til målsnitt. I tillegg har han en vinnermentalitet som smitter over på sine medspillere der flere har tatt store steg etter hans ankomst i januar 2020.


I et worst case scenario, er det mulig å erstatte Donnarumma og Calhanoglu i sommerens overgangsvindu?

289 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page