top of page

Kamprapport: Genoa-Milan (0-1)


En sen scoring sørget for at Milan slo Genoa borte for første gang på fire år og tok innpå rivalene.

Genoa-Milan 0-1

90+4` 0-1 Silva

Annullert scoring

Det var Milan som åpnet kampen best og etter 9 minutter burde gjestene tatt ledelsen da Rodriguez slo et strøkent innlegg til Kalinic som var umarkert på 11 meter. Skuddet fra kroaten var godt, men det samme kan sies om redningen til Perin. De neste 20 minuttene ble noen av de minst innholdsrike hele sesongen, og bortsett fra et skummelt innlegg fra Laxalt skjedde det null og niks på Luigi Ferraris.

Mot slutten av omgangen tok det seg opp en del og det var Milan som yppet seg først. Uret var passert 40 minutter da Bonaventura kom fremover i fint driv med ballen. Italieneren spilte til Kalinic, men spissen fikk ikke skuddet mellom stengene. Det gjorde dog Bonaventura da Calhanoglu headet ballen i stolpen etter en corner like etterpå, men dommeren annullerte korrekt for offside. Sistemann ut til å forsøke seg før hvilen var Calhanoglu. Milan kom på en ny overgang og Suso slo inn foran mål. Ballen ble headet ut, men ikke lenger enn til tyrkeren som tok ned ballen på kassa og klinket til fra 18 meter. Dessverre duppet den for sent og lagene gikk i garderoben uten scoring, Genoa uten ett eneste skudd på mål.

Bedre sent enn aldri

Om Genoa var tamme før hvilen overrasket de stort innledningsvis i den andre omgangen. Fra avspark gikk de rett i angrep og Pandev avsluttet fra 17 meter, men Donnarumma hadde full kontroll. Det hadde han ikke da Rigoni headet ballen i mål etter et godt slått frispark på deres venstreside. Hjemmelaget jublet for scoring, men etter en liten stund ble det klart at dommeren tok i bruk VAR, noe Milan må være meget glade for. Flaget til linjedommeren kom nemlig aldri, men reprisen viste at Rigoni var i offside da frisparket ble slått. Scoringen ble annullert, og med den forsvant også hjemmelagets brodd.

Etter timen ble Kalinic erstattet av Cutrone før Calhanoglu ble erstattet av Andre Silva 7 minutter senere. Mellom de to byttene kom Bonaventura til to gode muligheter, men skuddene gikk henholdsvis like utenfor vinkelen og rett i fanget på Perin. Med et kvarter igjen kom Lapadula og Omeonga inn for Galabinov og Rigoni. Milan hadde stort sett ballen, men mangelen på bevegelse og fantasi var stor og kampen var ikke ulik hjemmekampen mot samme lag i fjor høst. Genoa på sin side maktet ikke å ha mer enn et par trekk i laget før Milan tok over.

Med 10 minutter igjen gjorde Gattuso sitt siste bytte og satte inn Calabria for Bonaventura. Inn i overtiden hadde Milan klart å etablere et visst trykk, men gang på gang ble innleggene fra Suso for korte og Genoas trebackslinje stanget unna. Det gjorde de helt til det var spilt 4 av 4 tilleggsminutter. I kampens siste sekunder kom Suso endelig til et innlegg som nådde helt inn til en mann i hvitt. Innbytter Andre Silva steg til værs ved første stolpe og med kampens siste berøring skallet han inn vinnermålet. Det var også hans første Serie A-mål for Rossoneri.

Både Sampdoria, Lazio og Inter gav bort poeng denne helgen og Milan er nå 6 poeng unna Champions League med en kamp mindre spilt. Mellom Milan og Lazio er Inter fem poeng bak førstnevnte med like mange kamper spilt. Til helgen venter et formsvakt Chievo som kun har en seier siden slutten av november, men før den tid drar Gattuso til London for å forsøke å snu 0-2 mot Arsenal. Den kampen spilles torsdag klokken 21.05 og vises på MAX og Eurosport player.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 2-7 Skudd utenfor mål: 76-5 Vellykkede pasninger: 77-86 % Cornere: 3-3 Offside: 3-1 Frispark: 5-9 Gule kort: 1-0 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 37&-63%

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page