top of page

Kalinic vraket av tekniske årsaker?


Det var flere overraskelser i troppen til Gennaro Gattuso.

I forkant av 2012/13-sesongen innførte det italienske fotballforbundet en økning i antall innbyttere fra 7 til 12, og siden den gang har managerne som hovedregel hatt på plass så godt som hele troppen til hver eneste kamp. Siden det er rom for å ha med seg så mange innbyttere skaper det naturligvis overskrifter når noen etablerte navn ikke er med i en tropp, og det var tilfelle for Milan i går.

Gennaro Gattuso har nemlig valgt å utelate Nikola Kalinic fra troppen. Flere italienske medier, deriblant Gazzetta dello Sport, hevder at spilleren overhodet ikke er skadet. Han kom inn fra benken på torsdag og har trent inn mot helgen. Årsaken skal derimot være at hans innsats på feltet, spesielt etter at det ble klart at Patrick Cutrone nok en gang blir foretrukket fra start, var særdeles laber. Det falt ikke i god jord hos Gennaro Gattuso.

Det som gjør situasjonen ekstra delikat er at Milan har skader på flere spillere. Hverken Ignazio Abate, Davide Calabria eller Alessio Romagnoli er med, noe som betyr at Gattuso har 21 tilgjengelige seniorspillere (ikke medregnet Mastour, Vergara, Juan Mauri og Oduamedi). I stedenfor å ta med den kroatiske spissen har manageren valgt å ta ut Primavera-spillerne Tiago Dias og Frank Tsadjout. I tillegg kan det nevnes at Andrea Conti er tilbake i troppen for første gang siden september.

Det blir høyst interessant å se om Nikola Kalinic har en fremtid i klubben etter dette. 30-åringen ble hentet på lån med obligatorisk kjøp fra Fiorentina før sesongen, og avtalen vil ha en ramme på € 25 millioner når den blir gjennomført 1. juli. Oppholdet i Milan har vært alt annet enn en suksess så langt og spissen har kun notert seg for 4 mål og 6 målgivende pasninger på 30 opptredener i Serie A, Coppa Italia og Europa League (19 fra start, 11 som innbytter). Den forrige scoringen kom mot Benevento for 3.5 måned siden.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page