Ilddåp for milan

Milan fikk en virkelig ilddåp i sin første CL-kamp på 7 år da de møtte et av verdens beste lag på en av verdens vanskeligste bortearenaer. Liverpool startet da også med en forrykende intensitet og kastet nesten alle mann i angrep. Den første halvtimen var preget av bølge på bølge av angrep mot Maignan, og det var nesten som om ikke gutta rakk å trekke pusten før de på ny måtte slenge seg desperat inn for å blokkere skudd eller halse etter en Liverpoolspiller på løp gjennom forsvarsrekkene. Det var særlig Hernandez og Leao som fikk kjørt seg mot Salah og Alexander-Arnold.

Etter 30 spilte minutter stod det 14-0 i skudd mot mål, og 10-0 i cornere til Liverpool. Utrolig nok stod det imidlertid bare 1-0 i målprotokollen etter at de fleste forsøkene enten var relativt greie å plukke for Mike Maignan, gikk i blokken, eller utenfor målet. Midt i tsunamien av angrep fra Liverpool rakk Maignan også å redde et straffe fra Mohammed Salah.

Men fotballen er fortsatt rund, og Milan klarte etter hvert å få roet ned tempoet litt og holde ballen i laget. Like før første omgang var over rakk vi likevel å skape et par overgangsmuligheter som begge endte i mål - ett til Rebic, og ett til Diaz. Jeg ble imponert over måten Milan angrep med så stor frimodighet etter å ha blitt fullstendig utspilt første halvtimen. Det vitner om mental styrke.

Milan gikk altså til pause med 1-2 ledelse. Det skulle imidlertid ikke vare lenge før Salah satt utlikningen etter en fantastisk fremspilling av Origi. Og om det var et klassemål, så var ikke vinnermålet til Henderson mindre klasse - en kanonkule på halvvolley fra utenfor 16-meteren, helt uten sjanse for Maignan. Etter ledermålet la Liverpool seg litt mer ned, og hadde full kontroll resten av kampen.

Milan kunne nesten ikke fått en større utfordring i sin første CL-kamp på 7 år. For mange av gutta var dette CL-debut, og de møtte et Liverpool som viste seg fra sin aller beste side i store deler av kampen. Jeg ble likevel imponert over evnen flere av spillerne hadde til å ikke gi seg, og hele tiden forsøke å både temme Liverpools offensiv, men også å angripe når muligheten bø seg. De som stod mest frem og viste seg uredde var Maignan, stopperparet, Diaz, og Rebic.

Dette var virkelig en kraftanstrengelse, og kilometermåleren viste veldig høye tall da dommeren blåste av kampen. Nå er det bare å håpe gutta klarer å restituere seg til en ny høykvalitetstest på søndag mot Juve. Men en ting er helt sikkert: de kommer ikke til å bli like overspilt som på Anfield.