top of page

Hvor lenge kommer Zlatan-effekten til å vare?
Midt på høsten 2019 var det lite som tydet på at 2019/20 sesongen skulle bli en suksess for Milan. Svake resultater og et kjapt managerbytte spådde en mager sesong og det virket som om mye måtte til for at både lagkjemien og resultatene skulle bli bedre. Derfor var det en gledelig nyhet at Zlatan Ibrahimovic skulle returnere til klubben i Januar 2020, en retur som så langt har vært en suksess. Med Zlatan på banen har Rossoneri tatt ti av tolv mulige poeng, med 3-2 Udinese og en 1-0 seier hjemme mot Brescia den 24. Januar, noe som gjør svenskens retur ekstra søt. I skrivende stund ligger Milan på 8. plass, med like mange poeng som Cagliari og Parma som ligger på henholdsvis 6. og 7. med 31 poeng i Serie A. Vil Zlatans magi vare sesongen ut, og hva kan det bety for Milan?

Med 56 mål på 86 kamper i 2010/11 og 2011/12 sesongen er det mange som håper på en liknende uttelling med Zlatan tilbake i Rossoneri-trøya. Inntil videre har han signert kontrakt ut sesongen, med mulighet for å forlenge med en sesong til. Så langt står Zlatan med ett mål på fire kamper, noe som ikke er helt i takt med formen fra 2011, men det er fortsatt for tidlig å si noe som helt. Sist mot Brescia var det flere av oss som klødde oss i hodet over Zlatans bom på et nærmest åpent mål, men det kan vi tilgi. Hans effekt på laget kan sies å være større enn som så. Zlatan-effekten har så langt vært en rekke gode resultater og det er noe vi håper kan fortsette med nesten en halv sesong igjen å spille. Ingen kan si det bedre enn Zlatan selv: «Jeg vet hva jeg må gjøre, Zlatan er her».

Selv om selvtilliten er på topp som vanlig spørs det om resultatene forblir sterke. I skrivende stunde er oddsen for at Milan ender blant topp fire i Serie A denne sesongen i følge Rizk er 17.00 mens både LeoVegas og Unibet setter denne på 21.00. Om du vil sammenlikne disse sidene, og andre som tilbyr forskjellige odds kan du se her. Med andre ord er det flere som ser seg tvilende til at Milan kan ta igjen de syv poengene opp til Atalanta og åtte opp til Roma som nå ligger på 4. plass.

Hvordan det går med laget kommer til å bli avhenging av om Ibrahimovic kan spille godt sammen med spissmakker Rafael Leão samt Ismael Bennacer og Hakan Calhanoglu på midtbanen. Hvis kjemien stemmer kan det ligge an til målfest både på hjemme- og bortebane. Som Zlatan sa da han kom tilbake til Rossoneri: «Jeg kommer tilbake til en klubb som jeg respekterer enormt my og til byen Milan, som jeg elsker. Jeg kommer til å kjempe sammen med mine lagkamerater for å forandre kursen denne sesongen. Jeg kommer til å gjøre alt for å få det til å skje». Hva enn utfallet blir ønsker vi ham tilbake til klubben og ser frem til en spennende vår på San Siro.

4 visninger0 kommentarer

Yorumlar


bottom of page