top of page

Hvilke endringer skal skje på midten?Vi er i gang med en serie av artikler hvor vi gjennomgår hva som ser ut til å skje i hver enkelt posisjon i laget, og vi har nå kommet til midtbanespillerne. Her får du en utfyllende rapport på hva som skjer i Milans midtbaneledd denne sommeren.

Milans midtbaneduo, Franck Kessie og Ismael Bennacer, avsluttet sesongen veldig sterkt og var blant lagets fremste spillere den siste halvdelen av sesongen. Bennacer har muligens vært en av Milans aller beste spillere denne sesongen og skal være ønsket av blant annet Manchester City og PSG. Franck Kessie har også vært ryktet bort fra klubben og var tett koblet til en overgang til Wolverhampton i januar, men Milan skal nå se på de to sentrale midtbanespillerne som absolutte nøkkelspillere og vil ikke selge verken Bennacer eller Kessie i sommer. Det samme skal gjelde for Hakan Calhanoglu, som har spilt seg stort opp under Stefano Pioli og nå går mot å signere en ny kontrakt til tross for at han er ønsket av flere tyske klubber.

Det vil likevel komme endringer på midtbanen, og de kan bli relativt store. Lucas Biglia og Giacomo Bonaventura har forlatt klubben etter at deres kontrakter løp ut, og det vil kreves erstattere her. Lucas Paquetas fremtid i Milan skal også være svært usikker, og tålmodigheten med den dyrkjøpte brasilianeren skal etter sigende være oppbrukt. Det er dog ingen klubber som ønsker å legge inn et bud i den størrelsesordenen Milan ønsker, og de aktuelle bytteavtalene med eksempelvis Fiorentina virker å være langt unna. Dermed kan en utlånsavtale være aktuell for 22-åringen, eller så blir han værende i klubben for å kjempe om en plass. Utover det virker Rade Krunics fremtid å være usikker og han ta følge med Rodriguez til Torino ifølge de seneste rapportene.

I siste kamp av forrige sesong fikk Marco Brescianini sin Serie A-debut og imponerte. Det skal gjøre at flere klubber på det nest øverste nivået ønsker å låne den sentrale midtbanespilleren, og Milan skal være villig til å sende ham på utlån for å få mer A-lagserfaring. En som var på utlån forrige sesong var Tomasso Pobega, som imponerte stort med 5 mål og 4 assist for overraskelseslaget Pordenone. Milan skal ha stor tro på Pobega og en ny langtidskontrakt skal angivelig være på trappene. Pobega skal være aktuell for rollen som backup for Kessie, men har også blitt nevnt som en potensiell verdi som kan benyttes i en bytteavtale eller et utlån til en Serie A-klubb.

Med så mange spillere ute, eller på vei ut må det naturligvis noen inn. Tiemoue Bakayoko virker å være den som er nærmest. Franskmannen hadde en strålende 2018/19-sesong i Milan, og skal være enig med klubben om betingelsene i en kontrakt, men det gjenstår fremdeles å komme til enighet med Chelsea. Det mest aktuelle alternativet skal være den svært lovende portugiseren Florentino Luis, men her skal prislappen vurderes til å være for høy. Tidligere har også Marc Roca virket å være ønsket av klubben, og Espanyol-spilleren kan signeres relativt rimelig grunnet en nedrykksklausul. Det har dog vært relativt stille på den fronten de siste ukene, selv om navnet dukker opp med jevne mellomrom.

Sandro Tonali skal også ha stått høyt på ønskelisten til Milan, men Brescias krav til overgangssum skal ha gjort at man i stedet vurderer andre alternativer som mer aktuelle. Milan har også møtt sterk konkurranse fra blant annet Inter, som virker å være nær en avtale med Tonali. Milan virker å være nærmere en potensiell avtale for Matteo Pessina, som har spilt i Hellas Verona på utlån fra Atalata denne sesongen. Den tidligere Milan-unggutten skal være ønsket tilbake i Milano, og klubben har en klausul som sikrer seg 50% av en fremtidig overgangssum for ham, hvilket vil gjøre at Milan kan kjøpe ham til halv pris.

En annen spiller som over tid har vært sterkt linket til Milan er Aleksey Miranchuk, som scoret 12 mål og stod for 5 målgivende fra sin offensive midtbaneposisjon i Lokomotiv Mosvka. Nå skal Atalanta ha kastet seg inn i kampen om russerens signatur, og det gjenstår fremdeles å se hvor han havner. Det siste navnet som har blitt hyppig linket til Milan i sommer er Samuele Ricci fra Empoli, hvor Milan skal ha konkurranse fra Fiorentina og Dortmund om 19-åringens signatur.

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page