top of page

Hva vi møter: Udinese (B)


Massimo Oddo har fått voldsom fart på Udinese i det siste, der de står med kun 2 tap på de siste 9 kampene, og det er dermed et av ligaens mest formsterke lag Rossoneri skal besøke denne serierunden

Forrige kamp: Genoa – Udinese Lagoppstilling (3-5-1-1): Bizzarri, Nuytinck – Danilo – Samir, Larsen – Fofana – Behrami – Jankto – Pezzella, de Paul, Lasagna.

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 0 – 1 Cornere: 10 – 3 Ballbesittelse: 60%-40% Pasningstreffsikkerhet: 80%-68% Skudd: 19 – 6 Røde kort: 0 – 1

I den forrige serierunden tok Udinese turen til Genoa for å møte et lag som kun hadde tapt 1 (mot Juventus) av sine siste 5. Det var også hjemmelaget som startet best med bl.a. en dobbelsjanse etter 3 minutter, men Bizzarri var med på notene. Dette kampbildet fortsatte utover mye av førsteomganger der skuddstatistikken viste 10-1 til hjemmelaget, men det forble altså 0-0. Ut i den andre var derimot Udinese mye mer med, noe som førte til en uttelling i det 61. minuttet. Udinese hadde spilt seg inn i en tett befolket 16-meter der Maxi Lopez fikk et skudd blokkert, men på returen stod Behrami klar og hamret ballen i nota. Samir bestemte seg så i det 66. minuttet å sette inn en stygg stempling på Pandev, og så et fortjent rødt kort. Selv mot 10 mann klarte likevel ikke Genoa å skape noen store muligheter før Rigoni fikk en enorm mulighet på bakre stolpe i det 88.minuttet, men innbytteren fikk ikke nok kontakt med ballen. Massimo Oddo og hans mannskap vant dermed denne kampen 0-1, men var nok noe heldige, og viste svært lite skremmende før de nå skal være verter for Rossoneri.

Mot Genoa satset Udinese ofte på kontringer, og det var også her de skapte de fleste sjansene sine. Det var likevel få sjanser som sebraene skapte og når de fleste var langskudd (1 innenfor 16) imponerte ikke laget stort mtp sjanseskapning. Spesielt den lave treffsikkerheten på pasningene var skuffende, noe som Milan bør kunne se på. Defensivt var det derimot mer positivt å observere hos Udinese ved at de la seg lavt, og dette førte til at Genoa fikk ganske få gode sjanser. Samtidig var bortelaget ganske aggressive i forsvarsspillet, noe et bedre dødballag eller raskere kombinasjoner vil kunne utnytte. Presterer begge lagene på samme måte som forrige helg bør derimot dette være en grei kamp for Rossoneri. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Etter en lite imponerende høst har Udinese nå samlet opp 8 seire på de siste 13 kampene, og har blitt en outsider til en Europa League-plass. I følge squawka har laget fått igjen noe mer for prestasjonene enn det de har fortjent. De ligger som nummer 13 på perfomance score, noe som skyldes dårlige prestasjoner mtp ballbesittelse. Sebraene fra Udine skal altså ikke anses som bedre enn et midt-på-tabellen-lag, men man skal ikke undervurdere form og flyt.


Tabell hentet fra Squawka 

Taktikken til Udinese minner mye om Lazio sin ved at begge stiller i en kontringsbasert 3-5-1-1. Den bakre treeren til Udinese ønsker kun å bli involvert i det defensive, der de skaper en solid blokk foran egen keeper. Vingbackene er som regel godt posisjonerte defensive, men utgjør en svært liten trussel fremover sammenliknet med Lazio sine. Bakerst av de tre på midten ligger en spiller som bidrar lite offensivt, men som har en rolle der han ødelegger overganger for motstanderen. De to andre sentralt jobber disiplinert defensivt, og er samtidig et av de beste angrepsvåpnene til Udinese da de kommer på gode løp fra dypet. Fremst ligger det som regel to spillere i samme roller som hos Lazio, der en ligger litt lavere og er den kreative kraften, mens den andre er en bakromsspiss. Her blir det viktig å være obs på de offensive løpene fra midtbanen (ikke like viktig med backene som mot Lazio), og samtidig ikke gi ifra seg mye bakrom.

Spillestilen til Udinese offensivt preges av at de helst ønsker å kontre, og det er gjennom slike raske angrep de fleste mulighetene til laget skapes. Det er også verdt å nevne at laget fra Udine også har utnyttet sjansene sine veldig bra denne sesongen, og de virker aller farligst når de ligger under. Stenger man rommene offensivt er det derimot lite farlig som sebraene skaper på et godt organisert forsvar. Defensivt ligger som regel Udinese etablert dypt i banen, og er best der når de klarer å balansere aggressiviteten sin. Man finner likevel svakheter imot vingspill, kontringer og dødballer, så kantene til Milan kan bli viktige for å bryte ned Udinese. Halvannen uke før denne kampen mot Milan møtte Lazio sebraene, og lot de ha ballen. Dette gjorde det mulig å kontre de i senk (og Lazio vant 3-0), en ide Rossoneri kan godt ta lærdom av. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Danilo (CB)

Matrise hentet fra Squawka Inne i sin sjuende sesong i svart og hvitt er Danilo en av spillerne som representerer stabilitet i Udinese. Ofte liggende som den sentrale i trebackslinjen sprer den brasilianske stopperen ro i den defensive organiseringen, samtidig som han sjeldent er redd for å hive seg inn foran et skudd eller innlegg. Taklingsspillet er kanskje den største svakheten til Danilo som forsvarsspiller, men simultant en del av spillet han blir lite involvert i som den sentrale bakerst. Den 33. år gamle brasilianeren er heller ikke noen god pasningslegger, og legger man et lite press på han vil dette mest sannsynlig kulminere i en ukontrollert klarering. En god strategi mot Danilo vil nok inneholde det at man må prøve å utfordre/isolere han defensivt, samt presser han med ball i beina. (Whoscored)

Offensivt: Kevin Lasagna (ST)

Matrise hentet fra Squawka Fremst for Udinese finner vi toppscoreren deres denne sesongen med 7 mål i Kevin Lasagna. De fleste av disse målene har vært en konsekvens av gode løp fra den italienske spissen, enten på kontring eller lure løp på innlegg, der venstrefoten hans har vært klinisk. Utenom dette er det vanskelig å observere akkurat hvilke styrker Lasagna har, da han ikke er spesielt god med ballen i beina eller i luften. Det viktigste vil dermed være å følge med på løpene til spissen, og prøve å sett Lasagna i vanskelige situasjoner med ballen i beina, da dette ofte vil føre til balltap. (Whoscored)

Oppsummering For at den gode seiersrekken til Milan i Serie A skal fortsette må man klare å bryte ned forsvaret til Udinese ved å ikke la de ligge etablert og kontrollere. En god plan for dette vil være å gi de noe ballbesittelse, noe som fører laget fremover på banen (samtidig som de ikke får kontret), og Rossoneri kan angripe de utenfor posisjonene sine. Selv om Udinese er i brukbar form bør dette likevel ikke være en stor utfordring for Milan hvis den lovende formen er ekte.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page